belgischehop.be

Website:https://www.belgischehop.be/nl
Upvotes ontvangen3
Downvotes ontvangen9
Karma:-5 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (14)

1

2 Thumbs up   4 Thumbs down

opbrengst


Dit is het gewicht aan gedroogde hop uitgedrukt in kg die een bepaalde variëteit opbrengt in normale teeltomstandigheden. Gemiddeld hebben de aromahoppen lagere opbrengsten dan de bitterhoppen.
Bron: belgischehop.be (offline)

2

1 Thumbs up   5 Thumbs down

aroma


Er wordt veel gesproken over de organoleptische (= beoordelen door middel van zintuigen – proeven en ruiken) kwaliteit en intensiteit van het aroma van gedroogde hop. Deze eigenschappen zijn sterk gebonden aan de variëteit. Er blijkt een algemene relatie te bestaan tussen het type en de zwaarte van het hoparoma en de smaak en aromatische eige [..]
Bron: belgischehop.be (offline)

3

0 Thumbs up   0 Thumbs down

nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrieven
Bron: belgischehop.be (offline)

4

0 Thumbs up   0 Thumbs down

verklarende woordenlijst


Terug
Bron: belgischehop.be (offline)

5

0 Thumbs up   0 Thumbs down

verklarende woordenlijst


Alle gegevens zijn typische waarden voor elke variëteit bij het ideale pluktijdstip. Er kunnen evenwel variaties optreden naargelang het oogstjaar, de teeltregio, de teler, de bewaaromstandigheden en bewaarduur van de hop.
Bron: belgischehop.be (offline)

6

0 Thumbs up   0 Thumbs down

rijpheidstijdstip


Dit is een vastgelegd tijdstip in het seizoen van de hopoogst wanneer een bepaalde variëteit de optimale rijpheid bereikt. De hopoogst in België vindt plaats van ca. 25 augustus tot eind september. Bij de momenteel geteelde variëteiten is het zo dat de aromahoppen vroeger rijp zijn dan de bitterhoppen.
Bron: belgischehop.be (offline)

7

0 Thumbs up   0 Thumbs down

belstructuur


De fysische eigenschappen van hopbellen zijn, hoewel relatief onbelangrijk voor het brouwproces, toch sterk karakteristiek voor een bepaalde variëteit. Lichte, losse bellen kunnen makkelijker beschadigd worden tijdens de pluk dan de zware, compacte bellen van andere variëteiten.
Bron: belgischehop.be (offline)

8

0 Thumbs up   0 Thumbs down

bewaarbaarheid


De oxidatie van alfa-zuren zorgt voor een verminderde capaciteit om geïsomeriseerd te worden tot de vereiste bittere isomeren. In vergelijkbare omstandigheden verliezen sommige variëteiten een groter deel van hun alfa-zuren door oxidatie dan anderen. Koude opslag en anaerobe voorwaarden bij bewaring kunnen de oxidatie vertragen. Wel is het zo dat e [..]
Bron: belgischehop.be (offline)

9

0 Thumbs up   0 Thumbs down

lupuline


Aan de inplantingsbasis van de groene dekblaadjes van de hopbel ontwikkelen zich bij rijping het gele hopmeel, de lupuline. De geur is uniek. Hoplupuline kan variëren in kleur van lichtgeel tot een intens goudkleurig. Het is niet bekend of de lupulinekleur het brouwproces beïnvloedt. Wel zeker is dat bitterhoppen veel meer lupuline bevatten dan de [..]
Bron: belgischehop.be (offline)

10

0 Thumbs up   0 Thumbs down

alfazuren


Alfazuren zijn een belangrijke component van de zachte harsen. De (alfa) bitterzuren geven de aangename, bittere smaak aan het bier en dragen eveneens bij tot de schuimvorming en de schuimhoudbaarheid van het bier. Gedurende het wortkoken ondergaan ze een specifieke thermische isomerisatie met vorming van de iso-alfazuren die de fijne bitterheid va [..]
Bron: belgischehop.be (offline)


Login in om alle 14 betekenissen te bekijken