Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

Esdek


Wat een onzinnig verhaal en ophoging door organisch materiaal
want deze humus achtige stoffen vergaan en er blijft alleen as over. het kan nooit zo zijn dat hier door een ophoging door ontstaat die groter is als maximaal 1 cm
bolling in landbouw gronden konden vroeger makkelijk ontstaan door de manier van ploegen.
Marius van der heijd - 27 oktober 2019

0   1

Wassende maan en ster


de wassende maan heeft als betekenis geluk. en de ster heeft er ook mee te maken voord e rest weet ik niet zo veel maar ik moet het opvullen ook als is dat voor mij zowat onmogelijk verander het5 pls in een zin sorry voor de mensen als je dit ook ging lezen.
lianne - 27 oktober 2019

0   1

a.s.


De betekenis van a.s. Betekent : aanstaande
Voorbeeld: zullen we a.s. Zondag bij mij film kijken
Stacey bierman - 25 oktober 2019

1   1

Opsnit


Broodbeleg (plakjes vleesproducten zoals ham, ontbijtspek, lever, fricandeau, etc.).
In de Randstad werd deze benaming vroeger veelvuldig gebruikt; ik heb de indruk dat het woord nu enigszins in onbruik is geraakt, zeer zeker in het zuiden van het land waar ik nu woon. Daar kennen ze het woord helemaal niet.
Hans Roos - 25 oktober 2019

0   1

E-sigaret


De E-sigaret is een elektronisch apparaat waarin een vloeistof wordt verdampt en is een variant op het roken van traditionele tabak. De elektrische sigaret wordt vaak ingezet om te stoppen met het roken van traditionele tabak. Dit is mogelijk door de verschillende nicotinegehaltes in de vloeistof die gedampt kan worden. Hierdoor kan de E-smoker de nicotineverslaving langzaam afbouwen. Deze vloeistof wordt ook wel E-liquid of E-juice genoemd.
Mike - 25 oktober 2019

0   2

jantje


Jantje is ook een gebruikersnaam in het ziekenhuis voor een klein kussentje dat soms gebruikt wordt na een operatie
hvwiffer@iae.nl - 25 oktober 2019

0   1

Psycho-educatie


Psycho-educatie biedt kennis, informatie, inzicht en handelingsadviezen aan mensen met een ziekte of stoornis en hun omgeving. Psycho-educatie heeft tot doel mensen:
- kennis te bieden over de stoornis en de beperkingen die daarbij horen,
- zich bewust te laten worden van de betekenis en (psychische en sociale) gevolgen van de beperkingen in het dagelijks leven,
- handvatten te bieden voor het (leren) omgaan met beperkingen, kwaliteiten en beschikbare hulpmiddelen en voorzieningen.
anoniem - 25 oktober 2019

0   1

parasiet


Ieder organisme dat profiteert van een andere gastheer organisme of zelfs gastland op een dusdanige manier dat deze gastheer of -land in kwestie daar in meer of mindere mate last van heeft en zelfs mogelijk aan ten onder kan gaan.
P. de Nijs - 25 oktober 2019

0   2

Kakker


Een rozenburgse kakker is een krentenstol met spijs en bruine suiker, alleen in rozenburg z-h te koop bij bakkerij klok op het raaghuisplein
A.Bakker - 25 oktober 2019

0   1

Basisch


Staat de duiding nu verkeerd om?
Beneden de 7 (neutraal) neemt de zuurgraad toch verder af?
Dus basisch.
En boven de 7 neemt de zuurgraad toe.
Dus zuur.
Ik hoor graag.
Cor Griffioen - 25 oktober 2019

0   1

Ayse


Ayse is een Turks woord. Meestal wordt dit gebruikt als een naam. De betekenis hiervan is 'eerloos'.
anoniem - 25 oktober 2019

1   4

horizontale relatie


Wanneer er in het landschap landschapselementen verbanden zijn tussen landschapselementen die zich niet op dezelfde plaats bevinden.
anoniem - 24 oktober 2019

1   1

T.a.v.


de t.a.v. gebruik je tijden zonder geadresseerde voor mevrouw en meneer. de betekenis van T.a.v.= Ter Attentie van...…..
te lezen voor. jongens en dames like snel en dis like voor de andere!#$$
muiswerk.com/t.a.v./betekenis
T.a.v. - 24 oktober 2019

1   3

Bizar


Vreemd niet gemiddeld, maar apart ongewoon een bizarre gebeurtenis. Niet gewoon normaal, maar zeer anders vreemd.Bizarre levensvormen.
Chefara - 23 oktober 2019

4   3

verticale relatie


in de Aardrijkskunde : wanneer verschillende landschapvormige lagen een invloed uitoefenen op landschapselementen die zich op dezelfde plaats in het landschap bevinden, noem je dat een verticale relatie .
axelle de lombaerde - 23 oktober 2019

2   1

aaliyah


Aaliyah is 1 van de beroemde namen in Nederland veel meisjes met een andere afkomst dan alleen Nederlands hebben die naam ik heb het al een stuk of 10 keer gehoord ik heet zelf ook Aaliyah en de reden is waarom ik vernoemd ben naar Aaliyah is ik zing zelf ook en zij is mijn voorbeeld all time!!!!
Aaliyah - 23 oktober 2019

2   1

Limke


Een apart voorwerp, zaagt meestal maar dit kun je af en toe negeren. Heeft een ernstig tekort aan aandacht. Draagt een nutteloze bril. stelt veel domme/ambetante vragen.
Limke van Laenen - 23 oktober 2019

1   1

Sport


het is iets wat je doet waar bij je veel beweegt, en je vindt het meestal erg leuk om te doen
gaat je niks aan - 23 oktober 2019

1   1

Fiemel


De uitdrukking 'Een fiemel hebben voor iets' werd vaak gebruikt in de betekenis: een interesse hebben voor iets afwijkends.
Pieter Schermer - 23 oktober 2019

1   2

eigenwijs


Betekent ...
jou eigen iets wijs maken , jou eigen geloven , geen raad van anderen aannemen .
Het woord zegt het zelf .
Valeria - 23 oktober 2019

1   3

Ewo


Ewo staar voor Easy way out
Bijvoorbeeld in een spel word je bijna ge killed en dan ga je jezelf vermoorden zodat de tegenstander
Geen kill krijgt
Anoniem - 23 oktober 2019

2   2

agenderen


Een onderwerp bespreekbaar maken met meerdere groepen betrokkenen, bijvoorbeeld in een (netwerk)organisatie of gemeenschap
Pam van der Wel - 23 oktober 2019

1   3

Zwaf


Verleden tijd vliegen. Bv ik zwaf als een engeltje door de lucht. Bv wij zwaven als engeltjes door de lucht.
Ibrahim - 23 oktober 2019

2   2

slicht


Slicht wordt in de provincie Groningen gebruikt voor glad en egaal. Dat sluit aan bij de verklaring van Riki Janssen. Het zou dus ook best een uit Duitsland afkomstig woord kunnen zijn waarbij de betekenis iets is geëvolueerd. Onze oosterburen gebruiken dit woord namelijk o.a. voor 'eenvoudig' en 'ongecompliceerd' (wat glad en egaal natuurlijk óók is)
Lesneyman - 23 oktober 2019

1   4

biotoop


Een biotoop is een plaats waar planten en dieren samenkomen, of voortplanten.
bio - 23 oktober 2019

1   2

argwaan


je hebt een gevoel dat die persoon niet betrouwbaar is
dat is argwaan
jomy - 23 oktober 2019

1   2

wappie


Een beetje anders dan ik denk, maar toch zitten er zinnige dingen in een appie, waarvan je een beetje bang wordt. Heeft Wappie dan toch gelijk!
anoniem - 23 oktober 2019

1   3

rasist


iemand die mensen discrimineert door de afkomst van dit persoon. meestal hoor je het over witten mensen die donkere mensen beledigen om hun ras en afkom, maar soms is het ook andersom

voorbeelden: Adolf Hitler, was tegen Joden en andere minderheden,
Osama bin Ladin, vond dat amerikanen dood moesten
woordenvreter - 23 oktober 2019

1   2

youtuber


een youtuber is iemand die op het platform youtube video bestanden upload, omdat hij er geld mee pobeert te verdienen, lukt dit niet met advertenties en sponsorships gaan ze mechandice verkopen en kinderren oplichten
woordenvreter - 23 oktober 2019

1   2

script


Een uitgeschreven handeling in stappen gericht op wat, waar, wanneer, hoe en met/door wie moet worden uitgevoerd. We onderscheiden een operationeel script (wat, hoe), een strategisch script (waarom, wanneer, hoe, bij/voor wie), een sociaal script (hoe en op welke manier contact maken) en een linguistisch- of taalscript (pragmatiek van taal; wat moet er hoe, waar en wanneer wel/niet gezegd of anderszins geuit worden).
Hans van Balkom - 23 oktober 2019

2   1

hipster


Ik denk dat de meeste bovenstaande definities niets te maken hebben met de eigenlijke definitie van hipster, maar zeer subjectieve ervaringen. Niet eens puur door hetgeen ze zelf hebben ervaren, maar kopiëren van anderen. De zogenaamde "echo-chamber" ziet u hier in werking gaan.

Afijn, een hipster is gebruikelijk iemand vanaf een jaar of 20/22. De grootste hoeveelheid zit tussen de 23 en 35 jaar oud.

De hipster is over het algemeen veel bezig met duurzaamheid en zelfontwikkeling. Er is een contrast binnen kleding. Dure, kwalitatieve (dit betekent geen algemene merken zoals Adidas oid, omdat zij zich niet kunnen associëren met de maatstaf van "de algemene mens"). Dit is hun voornaamste beweegreden om zich te onderscheiden van anderen. Zoals hierboven wordt gerefereerd als "ze willen niet mainstream zijn en zien zichzelf als beter dan anderen", is simpelweg proberen om beter gedrag te vertonen dan anderen en meer na te denken over de consequenties daarvan. Zodoende: veel hipsters zijn geïnteresseerd in politiek, kunst, lezen, filosofie, geschiedenis, biologie etc. Dit gaat weer hand in hand met koffie: tijd nemen voor jezelf, een boek lezen etc. Vandaar ook de interesse in gecompliceerde dingen, zoals Jazz.

Het type kleding is niet gedefinieerd. Over het algemeen zijn dit neutrale, natuurlijke kleuren (geen schreeuwende felle kleuren). Veel zwart, wit. Vaak gaat het meer om de vorm en de combinatie dan om het kleurgebruik. Hiermee wordt getracht meer creativiteit uit te stralen.

Uiteraard schiet dit bij mensen soms door het hoofd en kan er arrogantie creëren, maar zeg nou zelf. Dit is in iedere subcultuur zo. Dat is afhankelijk van de specifieke mens, niet de specifieke subcultuur.

Dit is mijn persoonlijke opinie, maar geprobeerd zo objectief mogelijk te beschouwen.
MC - 23 oktober 2019

1   1

Lydia


Lydia is een Griekse meisjesnaam. Het betekent `vrouw van Persia, schoonheid`.
Lydia - 23 oktober 2019

1   1

Laura


is een mooie naam maar het is vaak aan vlaamse meisjes
gegeven het is een Latijnse naam
laura - 23 oktober 2019

1   1

Letsel


is het ook een herstel


met vriendelijke groet

Bente Leunissen
Bente - 23 oktober 2019

1   2

buiten de boot vallen


Geldzorgen hebben, te weinig geld hebben, geld nodig hebben, te arm zijn
H - 23 oktober 2019

2   2

trois quart


en trois quarts betekend driekwart gezien van het geheel
bron: Ensie
Dirk - 23 oktober 2019

1   1

Nawfal


Seks ,knap, sterke jongen die sportief zijn
En zijn me stal de stoute
Nawfal - 23 oktober 2019

1   3

advies


Advies
Dat je moet accepteren wat de dokter of wat je nodig heb
Onbekend - 23 oktober 2019

1   1

Voedselbehoefte


Wat het lichaam nodig heeft in eiwitten mineralen vitamines en koolhydraten.
Cor Gootjes - 23 oktober 2019

2   2

Sapa


Een goede honden naam mijn hond heeft dat het is een leuke naam vind ik
Sapa - 23 oktober 2019

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10