Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0 Thumbs up   1 Thumbs down

Nuanceren


Verduidelijken om meer details te geven. Bijvoorbeeld: als een persoon zegt dat iemand er lelijk uitziet, kan jij daar op reageren. Als degene jouw antwoord niet begrijpt kun je ervoor kiezen om je antwoord uit te leggen of te verduidelijken in meer details. Dit noem je ook wel je antwoord nuanceren.
Itsamemario - 21 juni 2023

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Opsnit


We gebruikten het woord Opsnit alleen aan boord van de sleepboten van Wijsmuller, maar ook de andere zeevarende van div. rederijen gebruikten het. Verder heb ik aan de wal nooit meer ergens gehoord, behalve bij de ex zeevarenden dan.
Maarten Angenent - 21 juni 2023

0 Thumbs up   1 Thumbs down

eenzaamheid


Eenzaamheid is een ziekte in de hoofd, netals dementie het komt uit hoofd. Eenzaamheid is ontspannende contacten zoeken voor lekker gevoel en leven, kan ten koste van andere gaan. Eenzaamheid gevoel is heel uiteen lopend vrouwen en mannen ook kleine kinderen hebben het.
Chefara - 21 juni 2023

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10