Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

Aapie


apie is een snotjongetje, een kleine snotaap, een kleine Rotterdamse jongen.

onder havenarbeiders was een 'apie' een object met een gewicht van ongeveer acht kilogram
marlis - 1 oktober 2019

1   0

Transactie


Transactie in geldvorm. Geld overmaken naar andere rekening van eigen rekening. Geldovermaken naar rekening van derden. Van de ene rekening naar de andere rekening.
Chefara - 1 oktober 2019

0   0

PBM


PBM betkent Politie Bij de Meiden. waarschijnlijk denk je nu, jaja, geloof je het zelf. maar het is echt zo. mijn vader is politie dus weet dat soort dingn heus wel. ik hoop dat je hier iets an hebt. doeiii
serena - 1 oktober 2019

0   0

AC DC


De betekenis is per persoon anders, origineel is het alternating current/ direct current
Maar er word ook wel gezegt:
Antichrist / die christ
Of
Anti christ / devils child
anoniem - 1 oktober 2019

1   0

Anything Goes


Letterlijk alles gaat(oké), maar wordt gebruikt als een sarcastische goedkeuring...dus eigenlijk een afkeuring. In het NL het beste te vergelijken met: Dat doet maar.
Martijn - 1 oktober 2019

0   0

Kalina


De plant Viburnum, waaronder de Sneeuwbal, wordt in het
Russisch "Калина" Kalina genoemd. Een klein plantje is dus
Kalinka.
Fer Thijssens. - 1 oktober 2019

0   1

Pompidom


toeter ritme gespeeld door meerdere toeters die geluidmaken op het zelfde moment om vervolgens een melodie te creëren die luid als "pompidom"
Mbungha moufassa - 1 oktober 2019

0   0

wc


WC betekend waterclosed uitgevonden in engeland in het Nederlands is dit waterslot. De zwanenhals in de pot zorgt ervoor dat de stank van het riool niet naar boven kan door het laagje water wat er in staat
K@rel - 1 oktober 2019

1   0

Ilaria


het is een Italiaanse meisjes naam. het betekend vrolijk of geweldig. het is zeker een aanradertje voor mensen die een dochtertje krijgen en het is ook nog een mooie naam voor een meisjes
ilaria - 1 oktober 2019

0   0

Hagenaar


Hagenaar werd iemand genoemd die achter het heg onkuise zaken uitvoerde met iemand van het zelfde geslacht. Hagenezen weten dit en worden daarom ook liever niet Hagenaar genoemd.
Hagenaar - 1 oktober 2019

0   0

getto


Het woord getto betekent ijzergieterij in het Italiaans.
Getto is een wijk in Venetië waar voorheen een metaalgieterij stond en de Joden naar verbannen werden in de zestiende eeuw.
Wieger Kurpershoek - 1 oktober 2019

1   0

status


waar iemand zich in bevind: werk gaat goed, ik krijg promotie, goede cijfers en hoe het met iemand gaat, maar het kan oo k zijn hoe goed iets is: de status van de computer is prima
Ruben - 1 oktober 2019

2   0

Je knopen tellen


Ik ken een andere betekenis, misschien streek gebonden. Het is, zover ik weet, gerelateerd aan de scheepvaart. Hoe meer knopen hoe harder het schip gaat. Voordat er instrumenten waren, gebruikten zeelui een touw met knopen om te tellen hoe hard een schip vaarde.

Vandaar de betekenis die ik, in West-Friesland, ken: Blij zij met wat je hebt.
Inge - 30 september 2019

0   0

Scenario


Een scenario bedenk je in je hoofd voor wat dr zou kunnen gebeuren dus bijv stel dr is brand en je zit in een kamer met iemand die maar 1 been heeft en in een rolstoel zit alleen nu toevallig in bed wat zou ik moeten doen als er brand is?? Dat is een scenario bedenken
Hayattt - 30 september 2019

0   0

Violenstroop


Violenstroop wordt in krokettenrestaurant Wilde Kroketten gebruikt in saus bij wildkroketten.

Ook wordt het woord gebruikt in een gedicht van Poppe Laars, getiteld Hoe dit maal te proeven (Uitgeverij De Kaneelfabriek, 2019)
Versporen - 30 september 2019

0   0

Bok


betekenis bok :
rennen in je onderbroek
als je zat bent dan gaan de meeste mensen bokken dit word ook wel bok genoemd ik hadt ooit zelf zon voorval ik was kneitertje zat en begon de uitdaging aan te gaan voor ik het wist zat ik in de cel voor naakt lopen rij
jonhey - 30 september 2019

5   0

Hoco


is dat een jonge een meisje mee vraagt en daarna gaan ze een stap verder want dan vraagt de jongen de meisje mee naar een feest. Daarvoor moet de meisje een jurkje maken en de jongen de meisje op een speciaal manier mee vragen. Deze dingen doen ze in de middelbare scholen.
Zoe Ritter - 30 september 2019

0   0

vrijheid


Vrijheid is het doen en laten wat je wilt.
Je eigen keuzes kunnen maken, zelf beslissen wat je wel en wat je niet doet zonder invloeden van buitenaf.

Dit kan op persoonlijk, intellectueel, academisch, levensbeschouwelijk of politiek vlak zijn.
Kristel Desmedt - 30 september 2019

0   1

wc


Het woord toilet wordt zowel gebruikt voor het sanitair zelf als voor een afgesloten ruimte waarin enkel dit sanitair staat. Het woord toilet is afkomstig van het Franse toilette. Het gedeeltelijke synoniem wc is de afkorting van het Engelse water closet, wat letterlijk "waterkast" betekent.
Emii - 27 september 2019

0   0

emancipatie


Emancipatie
Het misbruikte mantra van groepen of individuen die zich miskent voelen of niet in staat blijken verschillen als realiteit te erkennen,bij het oproepen van een gewenste positie van gelijkheid.
De eigenlijke betekenis is 'uit handen nemen' of handlichting.
Wat door de meesten dus vertaald word als willen nemen en kunnen wat een ander ook heeft of kan.
Spiegeltje ;) - 26 september 2019

1   0

Passagestoornissen


Een passagestoornis kun je ontleden in het woord "passage" en "stoornis". Passage betekent dat iets ergens langsgaat. Stoornis betekent dat er ergens "storing" in zit. Bij een passagestoornis in de darmen zou je dan bijvoorbeeld kunnen stellen dat feces (ontlasting) niet goed door de darm heen kan.
Joyce - 26 september 2019

0   0

Langetermijnvisie


Je merkt het waarschijnlijk wat meer als je met meer mensen in huis woont, maar toch tikken de kosten van boodschappen echt wel aan op je bankrekening. Een aantal tips om deze zo laag mogelijk te houden:
- Zoek naar aanbiedingen van producten die lang houdbaar zijn of die je in kunt vriezen. Maak een voorraadje aan en je zult al snel merken dat je geld aan het besparen bent.
- Let goed op houdbaarheidsdata van producten. Soms denk je dat het verstandig is om grote verpakkingen te kopen, terwijl je dat vaak niet eens op krijgt.
- Maak een boodschappenlijstje, zodat je niet op gevoel dingen gaat kopen en bij thuiskomst ziet dat je een product eigenlijk nog had.
rick - 26 september 2019

1   0

Zuhal Demir


Indien Vlademir De Heilige Betekende Dan Vind Ik Het Vreemd Dat Ik Niet Een Juist Woord Vind Wat Dan Demir Betekend Nochtans Zou Het Woord Bestaande Moeten Zijn Omdat Er Ook Over Volodemir Gesproken Word Nu Het Moet Erop Wijzen Dat Demir Wel Degelijk Een Betekenis Draagt.
Nu Volo Zou Betekenen Vlucht Vreemd Woorden Zover Uit Elkaar Liggen Indien Het Woord Met Een Gelijknamige V Van Vlademir Zou Beginnen V Kan Nooit Plots H Betekenen Ook Omgekeerd Niet.
Zuhal Demir Wat Jij Beweerde Had Iets Met Staal Te Maken.
Maar Of Het De Echte Betekenis Bezit Dat Weet Ik Niet.
Ik Had De Betekenis Nodig Maar Ik Heb Het Niet Gevonden
Windows Menorah VII - 26 september 2019

0   0

Nunspeet


Dr. Otten geeft in zijn werken over plaatsnamen op de Veluwe een meer sluitende verklaring. 'Nun' als verbastering van een verondersteld dialectwoord voor 'nieuw' is nergens bekend. Eerder zal het de verbastering dragen van 'niemen' (niemands) waarbij de naam Nunspeet uit te leggen is als 'Niemands ontginning'.
Van Elspeet wordt aangenomen dat de naam 'Els' ook daadwerkelijk met de boom te maken heeft (zoals in meer voorbeelden in Nederland) en niet met 'elde'. Het gebruikelijke saksische woord voor 'oud' is niet 'eld' maar 'old'. Daarnaast bestaat er in de directe omgeving van Elspeet geen enkel ander toponiem waarin 'El' een bewijsbare verbastering is van 'oud' of 'olde'. Ook Elburg niet. ;-)
H. de Bruin - 26 september 2019

0   0

k7ab


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
vraaghetaanmamaD - 26 september 2019   NSFW / 18+

0   0

Bouveret, ziekte van


Wie krijgt nu van de ene op de andere een dubbele hartslag.
Patiente moet te bed .Blijft het hart sneller en sneller kloppen zeker niet aar ordre
moet ze sneller en sneller gaan plassen
De ingreep moet onder scoop zijn dat zelf dokters hum toepassen, heel de heel
Traag moet gaan ,anders kan hij daarom
Zijn snellere weg gaan en...
Info ter - 26 september 2019

2   0

Munch


Een munch is een informele sociale bijeenkomst voor mensen die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in BDSM. Munches vinden vaak plaats in een restaurant, bar of coffeeshop, waarbij de organisator meestal een grote tafel, een achterruimte of een privékamer reserveert.
anoniem - 21 september 2019

1   1

Biko Brazil


Fenomeen geweldige speler die we eigenlijk in de eredivisie hadden moeten zien. Goeie techniek snel sterk en een geweldig rechterbeen al een tijd fan van deze speler. Laatste jaren op amateurs nivo te bewonderen waar hij ook zeer behoorlijke statistieken heeft achtergelaten kortom geweldige speler had bij de top 5 moeten spelen.
Arjen van Winkel - 21 september 2019

3   0

hedendaags


Hedendaags is een bijvoeglijk naamwoord.
Het betekent: "gangbaar in de huidige tijd"
De hedendaagse muziek is mooi.

Het betekent dus niet "tegenwoordig, nu, de laatste tijd" De zin: "Hedendaags woon je in Nijmegen" is dus fout .
Lot - 21 september 2019

2   2

onthullen


Iets bekent maken
Oftewel vertellen wat het is en wat het betekend
Bijvoorbeeld
Ik onthulde mijn verjaardag
Of ik onthulde mijn auto
Ik onthulde mijn nieuwe keuken
Ik ont hulde mijn kadoos
Wij onthullen onze bruiloft
Wij onthullen het goede nieuws
Wij onthullen onze nieuwe fietsen
Dat zijn een paar voorbeelden van onthullen
Janneke - 21 september 2019

2   3

Curator


Iemand die belast is met het bewaren, verzorgen of beheren van een bepaald vermogen, een bezitting, een woning, een collectie of een ander waardevol iets.

In juridische context: iemand die een vermogen/onroerend goed beheert, wanneer de feitelijke (oorspronkelijke) eigenaar niet meer in staat of onbekwaam is om dit zelf te doen.
martijnver - 17 september 2019

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10