Betekenis Aandeel
Wat betekent Aandeel? Hieronder vind je 19 betekenissen van het woord Aandeel. Je kunt ook zelf een definitie van Aandeel toevoegen.

1

4   3

Aandeel


Een aandeel (enkelvoud van aandelen) wordt ook wel een een aandeelbewijs genoemd. Aandelen zijn eigendomsbewijzen van deelneming in een vennootschap. Dit betekent dat iemand die aandelen bezit, mede-e [..]
Bron: finler.nl

2

5   4

Aandeel


bewijs dat iemand heeft bijgedragen aan het kapitaal van een naamloze vennootschap
Bron: blaucapel.nl

3

4   3

Aandeel


Deel van het kapitaal van een vennootschap, ook maatschappelijk aandeel genoemd indien op het effect geen nominale waarde vermeld is. Elk effect is een eigendomsrecht. Het geeft, indien er winst is, recht op een deel van de uitgekeerde winst van het bedrijf in verhouding tot het kapitaal dat het vertegenwoordigt. De looptijd van een aandeel is geli [..]
Bron: roerendewaarden.be

4

3   2

Aandeel


Aandeel, o. (-en). *-HEBBER, *-HOUDER, m. (-s), *-HOUDSTER, v. (-s), bezitter (bezitster) van aandeelen, deelnemer in eene zaak.
Bron: dbnl.org

5

4   4

Aandeel


bewijs dat je geld in een onderneming hebt gestoken
Voor [..]
Bron: www.muiswerk.nl

6

4   4

Aandeel


 • ( economie ) waardepapier dat de mede-eigendom in het vermogen van een onderneming bewijst Mijn vader heeft een aandeel in dat bedrijf.
 • persoonlijk aandeel in gemeenschappelijke hand [..]
 • Bron: nl.wiktionary.org

  7

  3   3

  Aandeel


  Een aandeel is formeel een bewijs van deelneming in het kapitaal van een onderneming waaraan bepaalde rechten bijvoorbeeld dividend en soms stemrecht verbonden zijn. Het is niet noodzakelijk dat het hier een beursgenoteerde onderneming betreft. Ook een BV (besloten vennootschap [..]
  Bron: the-web-library.com

  8

  4   4

  Aandeel


  Een aandeel is een bewijs van deelname in het kapitaal van een onderneming. Daarmee kunt u meedelen in de winst en heeft u recht om te stemmen in de aandeelhoudersvergadering.
  Bron: aegon.nl

  9

  4   4

  Aandeel


  bewijs van deelname in het risicodragend vermogen van een vennootschap
  Bron: scholieren.com

  10

  4   4

  Aandeel


  eigendomsbewijs in een vennootschap (NV of BV).  
  Bron: home.wanadoo.nl

  11

  3   4

  Aandeel


  Een aandeel is een waardepapier dat een aantal rechten met betrekking tot een vennootschap geeft. Alle aandeelhouders samen kunnen economisch gezien als eigenaren van de vennootschap worden beschouwd, [..]
  Bron: nl.wikipedia.org

  12

  2   3

  Aandeel


  Bij eigendom van een appartement bezit u als eigenaar een aandeel in de gemeenschappelijke gedeelten van het complex en betaalt u mee aan de kosten en schulden van de VvE. De omvang van uw aandeel is bepaald in de splitsingsakte.
  Bron: macobouwbeheer.nl

  13

  4   6

  Aandeel


  Een aandeel is een waardepapier dat aangeeft dat je een stukje van een bedrijf bezit. Je kan aandelen verhandelen op de beurs. Een aandeel kan ook in de ruimere zin van het woord betekenen dat je ergens een deelname of verantwoordelijkheid in hebt. Jouw aandeel van een zaak is dat deel waarvoor jij verantwoording moet afleggen.


  Het aandeel dat ik van Disney heb, is serieus gestegen vorige maand.
  katrien - 2 september 2011

  14

  2   4

  Aandeel


  Deel van het kapitaal van een naamloze of besloten vennootschap; omvang is in de statuten van de vennootschap vastgelegd.
  Bron: ariesadvocaten.nl

  15

  2   4

  Aandeel


  1. mede-eigendom in een vennootschap. 2. Eigendomsbewijs in een vennootschap.
  Bron: kennisconsult.nl

  16

  2   4

  Aandeel


  Een aandeel is een bewijs dat u deelneemt in het kapitaal van een onderneming. Wanneer u in het bezit bent van een of meerdere aandelen dan bent u aandeelhouder.
  Bron: bankenoverzicht.nl

  17

  2   4

  Aandeel


  een bewijs van eigendom van een deel van een onderneming. Aandelenmarkten zijn de gereguleerde ruilplaatsen voor aandelen in ondernemingen die op een bepaalde beurs worden genoteerd.
  Bron: aardnoot.nl

  18

  2   4

  Aandeel


  Een aandeel is een deel van het kapitaal van een onderneming. De aandeelhouder is de eigenaar van een aandeel, en daarmee ook mede-eigenaar van een onderneming. Over de aandelen kan een aandeelhouder [..]
  Bron: valutawijzer.nl

  19

  2   4

  Aandeel


  Als eigenaar van een appartement heeft u een aandeel in de gemeenschappelijke gedeelten van het complex en bent u aandeelhouder in de kosten en schulden van de vereniging van eigenaren. Hoe groot uw aandeel is wordt bepaald in de splitsingsakte.
  Bron: kosterenpartners.com

  Betekenis van Aandeel toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << aandachtswijken aanlegplaats >>
  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen