marjolein

Upvotes ontvangen106
Downvotes ontvangen94
Karma:11 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (10)

1

34 Thumbs up   14 Thumbs down

inventaris


Een inventaris is een verzameling van voorwerpen, meestal meubels of gebruiksvoorwerpen, die allemaal bij hetzelfde gebouw of dezelfde plaats staan. Bij bedrijven komt het voor als balanspost, die de waarde hiervan weergeeft.
marjolein - 13 juni 2010

2

21 Thumbs up   14 Thumbs down

quid


Quid betekent letterlijk wat. Het is ontstaan vanuit het Latijn en komt voor in de uitdrukkingen Quid Pro Quo (Voor wat hoort wat) en het inmiddels verouderde Quid ad te (Wat gaat het u aan?)
marjolein - 13 mei 2010

3

19 Thumbs up   28 Thumbs down

Analyseren


Analyseren betekent opdelen van problemen in kleine, hapklare brokjes, waardoor het gemakkelijker wordt dit probleem op te lossen. Een analyse kan ook worden gebruikt als het zoeken naar eventuele problemen of mankementen.
marjolein - 13 juni 2010

4

10 Thumbs up   9 Thumbs down

affiliatie


De letterlijke betekenissen van affiliatie zijn 1) verbondenheid met een moederorganisatie en 2) acceptatie als lid van een vereniging of bond. De term affiliaties (of vaker de Engelse term affiliates) betekent op het internet eigenlijk (kleine) reclames voor andere websites die je op je eigen website kan zetten. Erbij hoort een contract, waarin staat hoeveel bijvoorbeeld één klik oplevert. Heel soms worden affiliates uitgewisseld tussen twee websites, dat betekent dat vaak soortgelijke websites een kleine advertentie van elkaar op de website zetten.
marjolein - 13 juni 2010

5

6 Thumbs up   2 Thumbs down

Franchise


Een franchise is een bedrijfskundige term, het betekent een winkelketen met één moederbedrijf, baas (franchisegever) en huisstijl. De winkels worden meestal geleid door particulieren (franchisenemers), die zelf ook wat invloed hebben in hun winkel, mits ze de marketingstrategieën van het hoofdkantoor volgen. Fastfoodketen McDonald's is een bekend voorbeeld van een franchise.
marjolein - 13 juni 2010

6

5 Thumbs up   1 Thumbs down

Acquisitie


Acquisitie betekent letterlijk aanwerven. Als het in een economische context wordt gebruikt betekent het het aankopen van aandelen door een bedrijf van een ander bedrijf. Ook wordt het gebruikt als term voor het overnemen van een bedrijf.


"Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld."
Dit betekent dat bedrijven geen aanmeldingen wil van bedrijven die hun personeel willen 'verhuren'.
marjolein - 13 juni 2010

7

5 Thumbs up   6 Thumbs down

contentieus


Contentieus betekent twijfelachtig of betwistbaar. In de rechtbank wordt de term contentieuze rechtspraak gebruikt voor een geschil tussen twee (of meer) partijen met ieder andere (tegenovergestelde) standpunten.
marjolein - 13 juni 2010

8

2 Thumbs up   14 Thumbs down

Competentie


Een competentie betekent in de meeste gevallen een vaardigheid. Wanneer iemand competent is is die persoon in staat iets uit te voeren. Vuistregel is: Hoe meer ervaring, hoe competenter.

Een competentie is ook een soort graadmeter voor de erosie van gesteentes, of het geeft aan wat een rechter wel of niet mag doen.
marjolein - 13 juni 2010

9

2 Thumbs up   5 Thumbs down

Bilateraal


De breedste betekenis van bilateraal is tweezijdig. Waar bilateraal wordt gebruikt wil het zeggen dat er precies twee partijen betrokken zijn. In de anatomie betekent bilateraal hetzelfde op twee gelijkwaardige plekken. Als je een bilaterale aandoening hebt heb je die aandoening aan de linker- en rechterzijde van je lichaam.
marjolein - 13 juni 2010

10

2 Thumbs up   1 Thumbs down

bagatel


Bagatel betekent van kleine waarde of nietig. Als iets gebagatelliseerd wordt door iemand betekent dit dat iemand iets onderschat of iets als minder belangrijk beschouwt dan het daadwerkelijk is.
marjolein - 13 juni 2010