Betekenis dividendbelasting
Wat betekent dividendbelasting? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord dividendbelasting. Je kunt ook zelf een definitie van dividendbelasting toevoegen.

1

32   7

dividendbelasting


De dividendbelasting, in België beter bekend als de roerende voorheffing, is een door de overheid geïnde belasting op het inkomen dat aandeelhouders halen uit de uitkering van de dividend. De dividend is een soort winstuitkering van ondernemingen aan hun aandeelhouders.


In Nederland ontstond er in 2018 heel wat ophef over de afschaf van de dividendbelasting door het kabinet-Rutte.
martijnver - 29 november 2018

2

23   11

dividendbelasting


deze belasting wordt geheven over de winst uit aandelen, deze belasting wordt ingehouden door het bedrijf waarvan men aandelen bezit.
Bron: scholieren.com

3

16   9

dividendbelasting


Ingehouden belasting over het uitgekeerde dividend die bij de aangifte van inkomstenbelasting kan worden opgegeven en kan worden verrekend met het belastingbedrag op het totale inkomen.
Bron: ondernemersunited.nl

4

11   13

dividendbelasting


Dividendbelasting wordt geheven over de opbrengst van aandelen en winstbewijzen. Het tarief bedraagt sinds 1 januari 2007 15% van die opbrengst. Een vennootschap die dividend uitkeert, is verplicht de [..]
Bron: belastingadviseur.nl

5

4   7

dividendbelasting


Dividendbelasting (Europees Nederland), opbrengstbelasting (Caribisch Nederland) of roerende voorheffing (Belgiƫ) is een internationaal veel voorkomende vorm van directe belasting die door een staat w [..]
Bron: nl.wikipedia.org

6

10   14

dividendbelasting


Belasting die wordt ingehouden bij de uitkering van dividenden. Deze belasting is te verrekenen als voorheffing.
Bron: belastingdienst.nl

7

3   8

dividendbelasting


Belasting op dividenduitkeringen die op het uitbetaalde dividend in mindering wordt gebracht.
Bron: the-web-library.com

8

4   9

dividendbelasting


15% is nogal wat inkomsten die de overheid nu misloopt. Waar halen ze het geld dan vandaan? Denken ze bij de overheid dat de burger dit op kan hoesten? Zo ontstaat er een verschaling en uitholling van de Nederlandse samenleving. Ik ben benieuwd waar ze dat geld vandaan zullen trekken. Een typisch nietsontziende plan van een VVD regering met teveel vertrouwen in de toekomst.
Hummelo groep - 19 september 2018

9

5   10

dividendbelasting


De dividendbelasting is de belasting van 15% over het uitgekeerde dividend. De belasting wordt ingehouden op de dividenduitkering. De dividendbelasting betreft een voorheffing op de inkomensbelasting.
Bron: valutawijzer.nl

10

3   9

dividendbelasting


Dividendbelasting bedraagt 15% over ontvangen dividend. De dividendbelasting wordt ingehouden door het uitkerende bedrijf die dit afdraagt aan de belastingdienst. Dividendbelasting is een voorheffing op de inkomstenbelasting.
Bron: aegon.nl

Betekenis van dividendbelasting toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Dives Dividenddeclaratie >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen