Betekenis VOF
Wat betekent VOF? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord VOF. Je kunt ook zelf een definitie van VOF toevoegen.

1

2   2

VOF


Er is sprake van een V.O.F. als er: - twee of meer eigenaren zijn; - het vermogen door de eigenaren zelf is ingebracht; - de eigenaren volledig aansprakelijk zijn voor de schulden; - geen sprake is van een rechtspersoon. 'Geen 'rechtspersoon' betekent dat de natuurlijke persoon aansprakelijk is voor de schulden. Als de zaak failliet gaat moeten de oude eigenaren nog steeds de schulden aan de schuldeisers aflossen.
Bron: finler.nl

2

0   0

VOF


Vof is de afkorting voor een vennootschap onder firma, een juridische entiteit en ondernemingsvorm in Nederland. In België komt de vof nauwelijks voor.

Bij een vof gaan twee of meer mensen akkoord om gezamenlijk te ondernemen en als firma, in gezamenlijke naam op te treden. Concreet bestaat er geen beperking van de aansprakelijkheid bij deze ondernemingsvorm, waardoor alle bestuurders aansprakelijk zijn voor elkaars bestuur.


Na overleg met hun accountants en advocaten besloten de twee dat het best was om een vof op te richten voor hun nieuwe zaak.
martijnver - 14 april 2019

3

1   2

VOF


VOF betekent Vennootschap Onder Firma Een VOF is een eenvoudige manier waarop 2 (of meer) personen samen een onderneming kunnen oprichten. Bij een VOF is geen beperkte aansprakelijkheid: beslissingen [..]
Bron: wat-betekent.nl

4

0   2

vof


Vof is de afkorting van vennootschap onder firma.
Bron: rsvz-inasti.fgov.be

5

0   2

VOF


Vof is de afkorting van vennootschap onder firma. Een vof is een vennootschap waarbij onder een gemeenschappelijke naam een onderneming wordt gedreven. Een vof kan bij onderhandse akte worden opgericht. Een aandeel of belang in een vof is niet eenzijdig overdraagbaar. Wel zijn alle vennoten hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap. Het faillissement van de vof impliceert dus ook het faillissement van de vennoten. Vennoten van een vof zijn ook inkomstenbelasting ondernemers. De vennoten betalen inkomstenbelasting over hun aandeel in de winst uit onderneming van de vof.
Bron: scanuwonderneming.nu

6

0   3

vof


De afkorting "vof" betekent "vennootschap onder firma".
anoniem - 6 december 2009


Betekenis van VOF toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< voetzool VOFR >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen