Betekenis Revenant
Wat betekent Revenant? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Revenant. Je kunt ook zelf een definitie van Revenant toevoegen.

1

25 Thumbs up   5 Thumbs down

Revenant


Iemand die nog leeft hoewel deze geacht werd dood te zijn. Revenant is een Engels woord dat tot 2015 eigenlijk nooit wordt gebruikt in Nederland. Dat veranderde dankzij de film ‘De revenant’ die in 2015 uitkwam. In deze film speelt acteur Leonardo DiCaprio een Amerikaanse pelsjager die zwaargewond raakt en door zijn collega’s voor dood wordt achtergelaten. Ondanks de strenge winter, hongerige beren en vijandige indianen weet hij weken later toch de nederzetting te bereiken. Voor zijn rol ontving DiCaprio een Oscar voor Beste Acteur. Dat was voor het eerst in zijn lange carriere. Die prestatie heeft ook het gebruik van het woord ‘revenant’ doen opleven.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

2

4 Thumbs up   2 Thumbs down

Revenant


De wederopgestane omdat iemand dood of verdwenen gewaand werd en toch weer tevoorschijn komt
Martin de Vetter - 19 juni 2019

3

11 Thumbs up   10 Thumbs down

Revenant


Een revenant is iemand die na zeer lange tijd te zijn weggeweest, of die werd gedacht overleden te zijn, weer terugkeert. The Revenant is ook de naam van een Hollywood film die gaat over een avonturier die na vele avonturen verlossing vindt. Tot 2015 werd het woord in Nederland niet veel gehoord, tot het uitkomen van de film. Het woord is vertaald vanuit het Frans (revenir) waar het ook thuis/terug komen betekent. Vanuit de folklore komt dit woord voor om een geestverschijning of schimmen aan te duiden.
syl123 - 21 september 2017

4

11 Thumbs up   11 Thumbs down

Revenant


Dood geacht en toch weer opgestaan zoals hij is niet dood hij leeft.
Jaap - 12 augustus 2018

5

2 Thumbs up   4 Thumbs down

Revenant


Glassarus. Een samentrekking van de woorden, GLASS en LAZARUS
Karel Van Gorp - 6 juni 2019

<< Refurbished Unalome >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen