Betekenis Refurbished
Wat betekent Refurbished? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Refurbished. Je kunt ook zelf een definitie van Refurbished toevoegen.

1

9   0

Refurbished


Een product dat na een eerste keer verkocht te zijn geweest, terug is beland bij de fabrikant, producent of verkoper en daar is gecontroleerd, gerenoveerd, schoongemaakt en/of hersteld om vervolgens in een zo goed mogelijke staat weer te koop aangeboden te worden. Vaak gaat het om consumentenelektronica zoals smartphones, tablet, televisies enz.

Omdat refurbished producten niet helemaal nieuw zijn, worden ze vaak aan een veel lagere prijs verkocht dan een ongebruikt exemplaar. In werkelijkheid zijn refurbished toestellen meestal maar enkele keren of zelfs helemaal nooit gebruikt, maar heeft de oorspronkelijke koper het toestel teruggebracht omwille van een klein defect of omdat hij zich na de aankoop bedacht heeft.

Refurbished komt uit het Engels en betekent letterlijk 'gereviseerd'.


Als je graag de nieuwste iPhone wilt kopen maar er het budget niet voor hebt, kun je altijd eens op het internet kijken of er nergens een refurbished model aangeboden wordt.
martijnver - 12 september 2018

2

3   4

Refurbished


Een Engelse term die wordt gebruikt als omschrijving van iets dat eigenlijk versleten was, maar dat weer als nieuw is gemaakt. Dit heeft men bereikt dankzij het aanbrengen van verbeteringen of het plaatsen van nieuwe onderdelen. Refurbished is niet hetzelfde als restauratie. Bij de laatste worden originele onderdelen gebruikt en worden de originele tekeningen aangehouden om iets in ere te herstellen. Wanneer iets is refurbished dan kan men nieuwe onderdelen hebben gebruikt, of kleine aanpassingen hebben gedaan om het weer werkzaam te maken. Het artikel is daarmee niet langer helemaal hetzelfde als dat het voorheen was. Wel zal het apparaat datgene doen wat de originele machine ooit heeft gedaan.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

3

3   5

Refurbished


Het is eigenlijk hetzelfde als renoveren of nieuw maken. Een product wordt teruggebracht in een goede conditie en is dan eigenlijk als nieuw. Het wordt ook wel gereviseerd genoemd en we zien het veel terug in de elektronica. Een gerefurbished apparaat kan wel gebruikssporen vertonen maar is toch bijna net als een nieuw apparaat. Het is ook goedkoper dan een nieuw apparaat en gaat vaak net zo lang mee. Bovendien heeft het meer zekerheid dan een tweedehands product omdat daar niets aan is gedaan. Daarentegen is er een beperkter aanbod, zijn niet alle nieuwe modellen beschikbaar en kunnen er kleine krasjes op zitten.
syl123 - 21 september 2017

Betekenis van Refurbished toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Non grata Revenant >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen