Betekenis Propedeuse
Wat betekent Propedeuse? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord Propedeuse. Je kunt ook zelf een definitie van Propedeuse toevoegen.

1

6 Thumbs up   3 Thumbs down

Propedeuse


Wanneer je gaat studeren, kun je in het eerste jaar je propedeuse halen. Je krijgt de propedeuse wanneer je in het eerste jaar alle gegeven en getoetste vakken hebt behaald. Dit houdt in dat je voor alle vakken die je gevolgd hebt minimaal een 5,5 moet hebben gescoord.
Loraine - 2 augustus 2011

2

3 Thumbs up   3 Thumbs down

Propedeuse


Een propedeuse behaal je wanneer je het eerste jaar van een universiteit hebt gehaald.
Sommige universiteiten laten je een propedeutisch examen doen als je 60 studiepunten behaald hebt, terwijl anderen automatisch de propedeusebul uitreiken bij het succesvol behalen van het eerste studiejaar.


"Frederik is direct na het behalen van zijn propedeuse naar het buiteland gegaan."
Koen - 2 augustus 2011

3

2 Thumbs up   3 Thumbs down

Propedeuse


foundation course
Bron: utwente.nl

4

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Propedeuse


Het eerste deel van een studie, het wordt ook wel gezien als een vooropleiding van een universitaire studie. In principe duurt een propedeuse één jaar.
lar - 4 augustus 2011

5

1 Thumbs up   3 Thumbs down

Propedeuse


De propedeutische fase of kortweg propedeuse (samenstelling uit het Grieks πρó en παιδεύω: vooropleiding) is de eerste fase van een hbo-opleiding of universitaire studie in Nederland. Sinds de invoer [..]
Bron: nl.wikipedia.org

6

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Propedeuse


eerste fase van het doctoraal stelsel; enkele jaren geleden bij de invoering van het bachelor-masterstelsel afgeschaft. In de volksmond blijft men hardnekkig over propedeuse spreken, wanneer men het eerste jaar bedoelt
Bron: tilburguniversity.edu

7

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Propedeuse


‘propedeuse’, first year certificate of a bachelor degree programme, foundation year
Bron: utwente.nl

8

1 Thumbs up   4 Thumbs down

Propedeuse


Het woord propedeuse komt uit het Grieks. Het betekent letterlijk vooropleiding. In de praktijk komt het neer op het eerste studiejaar aan de universiteit.


Wie een propedeuse haalt, krijgt automatisch een positief studieadvies.
Dennis de Wit - 2 augustus 2011

9

1 Thumbs up   5 Thumbs down

Propedeuse


Dit gaat om het eerste jaar van een universitaire opleiding. Je verkrijgt een diploma door deze periode af te sluiten met het propedeutisch examen; je propedeuse. Dit heb je nodig om je opleidingsexamen te mogen doen.
li - 4 augustus 2011

10

2 Thumbs up   6 Thumbs down

Propedeuse


Propedeuse is een term uit de academische wereld die slaat op het eerste jaar van een universitaire studie. De term betekent letterlijk vooropleiding en het eerste jaar van een universitaire studie wordt vaak ook beschouwd als een inleidingsjaar waarin men ontdenkt of de studie de juiste keuze is.


Hij sloot zijn propedeuse met glans af.
katrien - 13 augustus 2011

11

0 Thumbs up   4 Thumbs down

Propedeuse


pro·pe·deu·se [proopəduizə] (de; v) eerste jaar aan een universiteit
Bron: vandale.nl

12

5 Thumbs up   10 Thumbs down

Propedeuse


Het eerste jaar van je studie in het hoger onderwijs. Vroeger betrof het alleen het eerste jaar op de Universiteit, maar tegenwoordig durven HBO-scholieren hun eerste jaar ook propedeuse te noemen.
jur - 2 augustus 2011
<< propatruus propellerhead >>