Betekenis Pasen
Wat betekent Pasen? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Pasen. Je kunt ook zelf een definitie van Pasen toevoegen.

1

1   0

Pasen


Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de "kerkelijke" volle maan die op of na 21 maart valt. De kerk is altijd uitgegaan van een vereenvoudigde berekening met de gemiddelde posities van zon en maan en 21 maart als vaste datum voor het begin van de lente. Paaszondag valt ongeveer in het midden van de jaarlijkse paascyclus en bepaalt ook wanneer de andere kerkelijke feestdagen binnen deze cyclus vallen. Het voorjaar, wanneer Pasen wordt gevierd, kent sterk wisselende weersomstamdigheden. Omdat ook de Paasdata wisselen kan het weer met Pasen van jaar tot jaar sterk verschillen en zowel een zomers als een winters karakter hebben.
Bron: knmi.nl

2

2   1

Pasen


Pasen is een van de belangrijkste feestdagen uit het christelijke geloof. Op Pasen wordt de herrijzenis van Jezus uit de dood gevierd.

Pasen markeert het einde van een traditionele vastenperiode, en het is dan ook gebruikelijk om kinderen op deze dag te verwennen met chocolade (eitjes) en snoepgoed. Op de ochtend van Paasdag gaan christenen meestal naar de kerk.


Met Pasen houden we een groot familiefeest en verstoppen we chocolade paaseieren in de tuin voor de kinderen.
martijnver - 17 januari 2019

3

1   1

Pasen


Christelijk feest ter gedachtenis aan de opstanding van Christus. In Drenthe vroeger (en nu nog) met veel gebruiken gepaard gaand. Een van de meest aansprekende gebruiken in de paastijd is het aanri [..]
Bron: www.encyclopediedrenthe.nl

4

1   1

Pasen


Pasen is het feest ter herdenking van Christus' Verrijzenis uit de dood. Gelovigen vieren de toegang tot een nieuw en eeuwig leven. In de viering van Pasen vallen twee belangrijke onderdelen te onderscheiden: de Paaswake in het duisternis van de paasnacht en de dagmis van Paaszondag. De Paaswake is het belangrijkst en wordt doorgaans ook het drukst bezocht.
Bron: rkk.nl

5

0   1

Pasen


Paasfeest
Bron: complete-encyclopedie.nl

6

0   1

Pasen


Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zij [..]
Bron: nl.wikipedia.org

7

0   1

Pasen


Zie: Paasfeest
Bron: blikopdewereld.nl

8

0   1

Pasen


Pasen is een belangrijk Christelijk feest Met pasen vieren de Christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood (op de derde dag na zijn kruisiging). Het wordt gevierd op zondag en maandag (vandaar dat de [..]
Bron: wat-betekent.nl

9

0   2

Pasen


Chr. feestdagen (2) opstanding van Jezus uit de dood
Bron: blaucapel.nl

10

0   2

Pasen


Met een bal overal over spelen *pasen
anoniem - 11 januari 2015

Betekenis van Pasen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Partij van God patriarch >>