Betekenis Noria
Wat betekent Noria? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Noria. Je kunt ook zelf een definitie van Noria toevoegen.

1

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Noria


ouderwetse manier om water uit een put te halen.
Bron: collegenet.nl

2

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Noria


Noria is een nederpop- en kleinkunstgroep uit Belgiƫ.
Bron: nl.wikipedia.org

3

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Noria


Een noria is een eenvoudige pomp bedoeld voor irrigatie. De werking is eenvoudig: een rad met emmers o.i.d. eraan bevestigd, draait rond. Tijdens het ronddraaien scheppen de emmers water uit de bron. [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Noria


Noria (kleine en grote noria): toegepast bij noodplanning en op plaatsen waar zich rampen hebben voorgedaan. De noria is de weg tussen de plaats van de ramp en de vooruitgeschoven medische post (VMP).

Kleine noria: De kleine noria omvat het vervoer van aan het overnamepunt of in de uitzonderlijke gevallen, de evacuatie van de slachtoffers uit de rode zone na de pre-triage, tot aan het triagepunt. Dit vervoer kan onder andere gebeuren door middel van de klassieke brancard tot de inzet van voertuigen, afhankelijk van de afstand en de toestand van het terrein.

Grote noria: oftewel de evacuatienoria betreft de afvoerroute vanuit de VMP tot aan de volgende triagecentra, ziekenhuizen mortuaria, onthaalcentrum, noodopvang, etc.
Mario Gios - 25 maart 2024

<< Sphagnum Kevster/Special Kerstkaarten >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen