Betekenis Holistisch
Wat betekent Holistisch? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord Holistisch. Je kunt ook zelf een definitie van Holistisch toevoegen.

1

26   3

Holistisch


Wat rekening houdt met het geheel, wat allesomvattend is.

Wat betrekking heeft op alle verschillende aspecten, facetten en eigenschappen van een zaak, de wijze waarop die met elkaar in verband staan en elkaar beïnvloeden. Niet gericht op specifieke onderdelen, niet louter met het doel om een deel van een probleem op te lossen.


Sommige leerkrachten beoordelen essays op holistische wijze: ze trekken niet één punt af per gemaakte fout, maar beoordelen de tekst in zijn geheel.
martijnver - 24 december 2018

2

17   5

Holistisch


Holistisch is wanneer we iets bekijken als geheel. We kunnen onze maatschappij op een holistische manier beschouwen wanneer we naar alle facetten kijken waaruit ze is opgebouwd.
katrien - 26 augustus 2011

3

12   5

Holistisch


Holistisch betekent 'wat met het holisme te maken heeft'. Holisme is dan weer een afleiding uit het Grieks. Het holisme gelooft in het idee dat een geheel méér is dan de som van de onderdelen. Een holistische aanpak werkt met het geheel en niet met de verschillende onderdelen. Het is een belangrijke stroming in geloof en inzicht.
In de holistische geneeskunde probeert men niet enkel de ziekteverschijnselen te bestrijden, maar gaat men op zoek naar de basis. Men onderzoekt de gehele mens en zoekt naar het probleem op diepere en complete basis.
turelinckx - 7 april 2014

4

7   1

Holistisch


synergetische benadering die behandelt op basis van de gecombineerde fysieke, emotionele en spirituele aspecten van de gezondheid en de ziekte van de mens.
Bron: curenaturalicancro.nl

5

8   3

Holistisch


Kijken naar het geheel van de mens.
Bron: counsellingpraktijk.nl

6

5   2

Holistisch


Afkomstig van het Griekse woord holon, wat het geheel betekent. Iemand die iets holistisch bekijkt, vindt dat je bepaalde eigenschappen van een systeem niet kunt benoemen door alleen te kijken naar de som van alle componenten.
Loraine - 8 augustus 2011

7

5   8

Holistisch


Kijken we op holistische wijze naar de samenleving dan kijken wij naar de samenleving als een vervlochten geheel. Alles wordt benaderd als een geheel van iets, in plaats van op een op zichzelf staande manier.
Loraine - 4 augustus 2011

8

4   9

Holistisch


Als men door het bos de bomen niet meer ziet! Hierdoor ontstaat een onoverzichtelijke kijk op de werking of de problemen van iets of iemand. Gebrek aan "visibility".
e Boever - 7 juli 2014

9

2   10

Holistisch


het holisme betreffende
Bron: nl.wiktionary.org

10

0   11

Holistisch


In voorbereiding.
Bron: kennisconsult.nl

11

1   17

Holistisch


vochtig, niet droog


vochtige billendoekjes is holistischer dan wc papier
kibo - 24 mei 2014

Betekenis van Holistisch toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< holisme Holke >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen