Betekenis Extracomptabel
Wat betekent Extracomptabel? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord Extracomptabel. Je kunt ook zelf een definitie van Extracomptabel toevoegen.

1

49   16

Extracomptabel


Buiten de boekhouding om. Bij extracomptabele verwerking van gegevens worden deze niet in de boekhouding verwerkt, maar op een andere manier, bijvoorbeeld in afzonderlijke lijsten, of in een spreadsheetprogramma.
Pim - 10 juni 2010

2

12   7

Extracomptabel


Wanneer je de financiële gegevens van een bedrijf of organisatie verwerkt buiten het grootboeksysteem van dat bedrijf of die organisatie dan spreek je van extracomptabel. Extracomptabel is het tegengestelde van intracomptabel.
Loraine - 2 augustus 2011

3

12   9

Extracomptabel


Iets wat extracomptabel is maakt geen deel uit van de boekhouding, maar is natuurlijk wel financieel gerelateerd. Wanneer je dus een handeling uitvoerd die wel met geld te maken heeft, maar niet opgenomen zal worden in de boekhouding, heb je een handeling die extracomptabel is.
katrien - 13 augustus 2011

4

12   13

Extracomptabel


Tegenhanger van intracomptabel. Deze financiële gegevens komen niet in de boekhouding.
lar - 2 augustus 2011

5

7   10

Extracomptabel


Buiten de boekhouding om. De gegevens waar het om gaat worden buiten de boekhouding van het bedrijf of de organisatie om verwerkt, en worden er dus niet in vermeld.
li - 4 augustus 2011

6

8   12

Extracomptabel


Extracomptabel wordt gebruikt als iets buiten de financiële administratie om geregeld wordt, dus niet in de boekhouding opgenomen.


"Er zal een extracomptabel overzicht gemaakt worden om een beter inzicht te krijgen in de uitgaven."
Koen - 2 augustus 2011

7

7   14

Extracomptabel


Extracomptabel wordt gebruikt als een bijvoeglijke naamwoord. Er wordt mee bedoeld dat een bepaald onderdeel geen deel uitmaakt van de boekhouding.


De pauzes worden gezien als extracomptabel; de medewerkers krijgen hiervoor geen vergoeding, en worden dan ook niet meegenomen in de boekhouding.
Dennis de Wit - 2 augustus 2011

8

14   41

Extracomptabel


Wanneer je bepaalde geldbedragen niet in je gewone boekhouding registreert maar apart, heet dat extracomptabel. Het is een woord dat je het beste gauw kunt vergeten en alleen saaie boekhouders kennen.
jur - 2 augustus 2011

Betekenis van Extracomptabel toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Efficiency Factuur >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen