Betekenis huurkoop

Wat betekent huurkoop? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord huurkoop. Je kunt ook zelf een definitie van huurkoop toevoegen.

1.

1   0

Huurkoop


Huurkoop is een kredietvorm. De intentie ervan is de eigendomsoverdracht van een goed - de koop - maar vormelijk gaat het om huur. Dat betekent dat de kredietverstrekker een duurzaam goed, voor een bepaalde periode ter beschikking stelt van een kredietnemer, tegen betaling van een periodieke vergoed [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2.

1   0

Huurkoop


Wettelijk geregelde specifieke vorm van koop en verkoop op afbetaling met rente (BW: boek 7A). Gangbare financieringsvorm voor particulieren.
Bron: terbergleasing.nl

3.

0   0

Huurkoop


Koop op afbetaling, waarbij partijen overeenkomen dat de verkochte zaak niet door enkele overdracht in eigendom aan de koper overgaat. Huurkoop moet bij akte worden aangegaan. In de akte moeten de koopprijs, het afbetalingsplan en bepalingen betreffende de eigendomsovergang staan vermeld. 
Bron: bellevueholidayrentals.com

4.

0   1

huurkoop


Wijze van koop waarbij men, door een bepaalde tijd iets in huur te hebben, eigenaar ervan wordt, omdat in de totale huursom de koopprijs begrepen is, terwijl bij nalatigheid het reeds betaalde als huursom wordt beschouwd.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl


Betekenis van huurkoop toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< huisraad huisschilder >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen