Betekenis duurzaam

Wat betekent duurzaam? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord duurzaam. Je kunt ook zelf een definitie van duurzaam toevoegen.

1.

34   19

duurzaam


 • lang meegaand
 • aansluitend op de behoeften van het heden zonder in de toekomst tot complicaties te leiden Groene energie is duurzaam omdat het niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde.
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 2.

  6   2

  duurzaam


  Iets dat gemaakt is om lang mee te gaan, dat lange tijd kan worden toegepast of gebruikt.

  Wanneer men het over duurzame producten heeft, bedoelt men meestal producten van goede kwaliteit, die stevig zijn en niet gevoelig zijn aan schade.

  Duurzame energie is energie die niet voortkomt uit fossiele brandstoffen die ontgonnen worden en waarvan er een beperkte hoeveelheid aanwezig is op aarde. Men spreekt ook wel over groene energie. Voorbeelden zijn zonne-energie of windenergie.

  Een duurzame levensstijl is een ecologisch verantwoorde levensstijl, waarbij men bewust omgaat met het leefmilieu, voeding en de spullen die men gebruikt, met als doel om zo weinig mogelijk negatieve impact te hebben om het milieu.

  In het vreemdelingenrecht wordt deze term ook weleens gebruikt om te verwijzen naar de mate waarin een vreemdeling in staat is om gedurende langere tijd (meestal minstens één jaar) over voldoende financiële middelen te beschikken om te voorzien in het eigen levensonderhoud; dit kan gaan om een job waardoor men recht heeft op een maandloon. Duurzaamheid is een voorwaarde om een partner te laten overkomen in het kader van gezinshereniging.


  Sommige winkelketens verkopen kleding van slechte kwaliteit aan extreem lage prijzen, zogenaamde fast fashion. Deze kleding is absoluut niet duurzaam, en deze vorm van handeldrijven draagt niet bij aan een duurzame maatschappij.
   martijnver (7 oktober 2018)

  3.

  0   4

  duurzaam


  Duurzaam
  Mijn definitie is:
  - het is duur om aan te schaffen
  - het is duur om te vervangen
  - het wordt veel duurder in de toekomst.
  - je moet er veel belasting voor betalen.
  - het is duur en zeldzaam om te vinden en te produceren
  baaren (2 november 2018)

  4.

  12   17

  duurzaam


  Langdurig van waarde zijn
   Helena (16 december 2013)

  5.

  10   15

  duurzaam


  1) Het In staat zijn om te presteren of concurreren over een lange periode, zoals door het vermijden of het overwinnen van blessures.
  2) Bestand zijn tegen slijtage of bederf: Een duurzame stof.
  3) Stabiliteit; bv een duurzame vriendschap
  4) Duurzame energie : Een bron die nog vele jaren beschikbaar zal zijn.
   AErikBe (7 april 2014)

  6.

  6   20

  duurzaam


  kwalificatie van activiteiten en ontwikkelingen, die enerzijds voorzien in de behoefte van de huidige generatie, maar anderzijds niet leiden tot beperkingen voor toekomstige generaties om in hun behoe [..]
  Bron: aquo.nl

  7.

  5   19

  duurzaam


  1/ duurzaam (tijdsduur) - van lange duur; van een product: dat lang meegaat. 2/ duurzaam (ontwikkeling) - van een proces: dat permanent kan worden toegepast omdat het de aarde niet uitput; van een pro [..]
  Bron: structuurvisieutrechtseheuvelrug.nl

  8.

  6   21

  duurzaam


  nieuw en verantwoord toverwoord dat de angst voor de overgang naar een nieuw millennium doet verdwijnen als sneeuw voor de zon
  Bron: neologismen.nl

  9.

  2   20

  Duurzaam


  Dit is een term die wordt gebruikt om vast te stellen of een vreemdeling of een Nederlander arbeid verricht voor tenminste de periode van 1 jaar. Hij moet in de meeste gevallen duurzame inkomsten hebb [..]
  Bron: collegenet.nl

  Betekenis van duurzaam toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << duw duufhuus >>