Betekenis discus

Wat betekent discus? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord discus. Je kunt ook zelf een definitie van discus toevoegen.

1.

7   4

discus


afgeplatte schijf die in de atletiek gebruikt wordt om mee te werpen
Bron: anw.inl.nl

2.

1   2

discus


een schijf gemaakt van metaal of steen
die gebruikt word voor atletiek
 Berra op 2016-09-14

3.

3   5

Discus


(spinaal). Zie Tussenwervelschijven
Bron: pijntelijf.nl

4.

5   8

discus


 • een zware werpschijf die gebruikt wordt bij de atletische sport discuswerpen
 • discus , werpschijf. «He [Robert Garrett] won even though he hadn't ever touched a real discus until just before the event was held. [1] » Hij [Robert Garrett] won, ook al had hij nog nooit een echte discus aangeraakt voordat het evenement plaatsvond.
 • ( sport ) discuswerpen . «And Chris Martin took a silver medal in the discus on the opening day in the Bird's Nest, […] [2] » En Chris Martin behaalde een zilveren medaille in het discuswerpen op de openingsdag in het Vogelnest, […]
 • ( verouderd ) chakram . «And Narayana instantly cut off with his discus the well-adorned head of the Danava who was drinking the Amrita without permission. [3] » En Narayana sneed onmiddellijk met zijn chakram het mooi versierde hoofd van de Danava af die zonder toestemming de Amrita dronk.
 • ( dierkunde ) discusvis . «The main body of the Amazon River is too fast, too deep, and too silt laden for discus . [1] » Het voornaamste deel van de Amazonerivier is te snelstromend, te diep en te zeer gevuld met slib voor discusvissen .
 • discus , werpschijf .
 • (Laatlatijn) rond bord , genoemd naar zijn vormelijke gelijkenis met een discus
 • de schijf van een zonnewijzer .
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  3   6

  discus


  discus zn. ‘werpschijf’ Nnl. discus ‘stenen of metalen werpschijf; schaal voor hostie; middendeel van bloem; maanschijf, zonneschijf etc.’ [1832; Weiland], discus ‘houten werpschijf’ [1847; WNT Aanv.]. Ontleend aan Latijn discus ‘platte schijf’; < Grieks dískos ‘id.’, bij de stam van het werkwoord dikein ‘werpen’. Bij Latijn discus horen ook → desk, → dis, → diskette, → diskjockey, en zie ook → compact (disc).
  Bron: etymologiebank.nl

  6.

  3   6

  Discus


  Schijf.
  Bron: dehelianthus-haarlem.nl

  7.

  3   7

  Discus


  Een discus (van het Griekse δίσκος = plaat, schijf) is een zware werpschijf die wordt gebruikt bij de atletische sport discuswerpen. Mannen gooien met een grotere discus dan vrouwen. De discus voor mannen heeft een diameter van 220 millimeter en een massa van twee kilogram, die voor vrouwen heeft een diameter van 182 millimeter en een massa van een kilogram. De zijden van de discus zijn meestal van plastic, hout of metaal, en de kern is van metaal. Eveneens zit er een metalen rand om de discus. Op scholen wordt meestal met lichtere, rubberen discussen geworpen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  2   8

  Discus


  Schijf
  Bron: www.dokterdokter.nl


  Betekenis van discus toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << discrimineren discusbulging >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen