1 |
azijnwater of wijn met 1% azijnzuur, of meer, maar dan wordt het steeds sterker en kan je minder gebruiken, wordt het ook minder fijn Wijnazijn: uit wijn of sherry kan met behulp van azijnzuurbacteriën azijn ontstaan
|
2 |
azijn zure vloeistof die gebruikt wordt om smaak aan gerechten te [..]
|
3 |
azijn ( scheikunde ) verdund azijnzuur verkregen door oxidatie van verdund alcohol
|
4 |
azijnverdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
|
5 |
azijn(engels: vinegar) Een zure vloeistof die bestaat uit verdund en onzuiver azijnzuur. Het ontstaat door de zuurgisting van wijn, bier, cider of ale en het wordt gebruikt als smaakversterker of conserveringsmiddel.
|
6 |
azijnAzijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën.
Als bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, kan de alcohol worden omgezet in azijnzuur en ont [..]
|
7 |
azijnIn de natuurlijke ontwikkeling van het druivensap is de wijn slechts een tussenstap bij de ontwikkeling naar azijn. Wijn kan zelfs deze stap overslaan en direct azijn worden. Kijk ook bij "Azijn& [..]
|
8 |
azijnAzijn, m. (-en), bier of wijn tot eene zure vloeistof bereid. *-ACHTIG, bn. (-er, -st), zuur, scherp, wrang. *-AETHER, m. gmv. zekere kleurlooze (gemakkelijk ontvlambare) vloeistof. *-BEREIDING, v. (- [..]
|
9 |
azijnvloeistof die bestaat uit verdund azijnzuur en onder andere gebruikt wordt om voedsel smaak te geven of te conserveren Volgens het Nederlandse Warenwetbesluit Gereserveerde aanduidingen van 24 maart 1998 mag azijn niet minder dan 4% azijnzuur bevatten. Als de hoeveelheid azijnzuur lager is dan 4%, is het edik. In Noord-Nederlandse streektalen wordt [..]
|
10 |
azijnAzijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën.
Als bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, kan de alcohol worden omgezet in azijnzuur en ont [..]
|
11 |
azijnvinagre, el
|
<< Aziel | azijnzuur >> |