Betekenis artikel

Wat betekent artikel? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord artikel. Je kunt ook zelf een definitie van artikel toevoegen.

1.

3   1

Artikel


Hoewel vaak wordt geschermd met artikel..  wordt daarmee in de politiek vaak een onderdeel van het Nederlands burgerlijk wetboek bedoeld.
Bron: leiden.christenunie.nl

2.

4   3

artikel


zelfstandig naamwoord - voorwerp in een winkel
Voorbeeld: welke artikelen zijn extra voordelig?
tekst in krant of tijdschrift
Voorbeeld: wie heeft dit artikel geschreven?
synoniem: stuk
Bron: www.muiswerk.nl

3.

3   2

artikel


 • ( taalkunde ) staat voor een zelfstandig naamwoord, geeft de bepaaldheid aan, en wordt ook gebruikt om het woordgeslacht aan te geven
 • een voorwerp dat te koop is Deze artikelen zijn afgeprijsd.
 • een publicatie in een tijdschrift
 • ( juridisch ) een van de bepalingen waaruit een wet bestaat
 • artikel (publicatie in een tijdschrift)
 • artikel (lidwoord)
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 4.

  3   2

  artikel


  (burgerlijk procesrecht) "juridische, gezagdragende verhandeling, meestal gepubliceerd in een vakblad voor juristen;wetsartikelonderdeel van een contract."
  Bron: juridischwoordenboek.com

  5.

  2   1

  artikel


  ar·ti·kel (het; o; meervoud: artikelen, artikels) 1een van de delen van een wet, overeenkomst enz.2opstel in een krant, tijdschrift3product dat verhandeld wordt, te koop is: sportartikelen4lidwoord: het artikel de
  Bron: vandale.nl

  6.

  1   2

  Artikel


  Een artikel of winkelartikel is een product dat te koop wordt aangeboden De verkoop vindt plaats vanuit een winkel, of webwinkel, bijvoorbeeld een supermarkt of een warenhuis. Het overgrote deel van de winkels markeren hun artikelen met barcodes. Artikelen zijn vaak ook beveiligd tegen diefstal door middel van een zichtbare of onzichtbare bescherming. Een artikel is een soort product wat een substantie heeft, dus geen dienst die geleverd wordt.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  1   2

  Artikel


  Met artikel als begrip in het recht wordt bedoeld een onderdeel van de regelgeving, bijvoorbeeld een verdrag of een wetboek. Je spreekt over het zoveelste artikel van het Burgerlijk Wetboek, het Wetboek van Strafrecht of van het Wetboek van Koophandel. Ook bij verdragen spreek je over artikelen, bijvoorbeeld artikel 1 van het Handvest van de Verenigde Naties.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  1   2

  Artikel


  Een redactioneel artikel is een stuk met een specifiek onderwerp in een tijdschrift, nieuwsbrief, woordenboek of encyclopedie. Artikelen in tijdschriften geven vaak de mening weer van één of meer auteurs over een specifiek onderwerp, terwijl artikelen in dagbladen en kranten vaak objectief geschreven zijn. Het artikel kan de volgende indeling hebben. Eerst wordt het onderwerp geïntroduceerd, daarna worden verschillende meningen vermeld en volgt een conclusie.
  Bron: nl.wikipedia.org

  9.

  1   2

  Artikel


  Het woord artikel (meervoud: artikelen of artikels) kan verschillende betekenissen hebben: Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Artikel en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  10.

  1   2

  artikel


  Een bericht of item dat in een discussiegroep of internetnieuwsgroep is gepost. Een artikel kan een reactie op een ander artikel zijn.
  Bron: office.microsoft.com

  11.

  1   2

  artikel


  article
  Bron: utwente.nl

  12.

  1   2

  Artikel


  Artikel, o. (-en, -s), lid, stuk, afdeeling, deel, paragraaf; handelswaar; (taalk.) lidwoord. *-BRIEF, m. (...ven), (mil.) voorschriften van gedrag en strafbepaling. *-SGEWIJZE, bijw. bij artikelen, artikel voor artikel (behandelen).
  Bron: dbnl.org


  Betekenis van artikel toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << artisjok artificieel >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen