Betekenis anatomie

Wat betekent anatomie? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord anatomie. Je kunt ook zelf een definitie van anatomie toevoegen.

1.

29   8

anatomie


zelfstandig naamwoord - kennis van de bouw van het lichaam
Voorbeeld: anatomie is een belangrijk vak voor toekomstige dokters
Bron: www.muiswerk.nl

2.

11   7

anatomie


 • ontleedkunde .
 • bouw van een organisme
 • anatomie
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 3.

  6   6

  Anatomie


  Wetenschap van de inwendige bouw van organismen, de cel- en weefselleer omvattend.
  Bron: venividivissie.org

  4.

  7   8

  Anatomie


  Anatomie (Oudgrieks: ἀνά (aná), op,open, en τομή (tomé), snede) is de tak van biologie die de structuur en de organisatie van organismen behandelt. Men onderscheidt: zoötomie (dierlijke anatomie) en plantenanatomie. De belangrijkste takken van anatomie omvatten vergelijkende anatomie en menselijke anatomie. Andreas Vesalius wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne menselijke anatomie. De dierlijke anatomie kan de studie van de structuur van verschillende dieren omvatten. In dit geval spreekt men van vergelijkende anatomie of dierlijke morfologie. Het kan ook tot slechts één dier worden beperkt, waarbij van speciale anatomie wordt gesproken. Vanuit een utilitair standpunt is de studie van mensen de belangrijkste afdeling van speciale anatomie, en deze menselijke anatomie kan van verschillende standpunten worden benaderd. Dat van de biologie bestaat uit een nauwkeurige kennis van de vorm, de positie, de grootte en de verhouding van de diverse structuren van het gezonde menselijke lichaam, en aan deze studie wordt de term beschrijvende of topografische menselijke anatomie gegeven. Kennis op dit terrein kan onder andere toegepast worden in de geneeskunde. Het menselijke lichaam is zo ingewikkeld dat slechts een klein aantal professionele menselijke anatomen, na jaren van geduldige observatie, volledige meesters van al zijn details zijn; de meesten van hen specialiseren zich op bepaalde delen, zoals de hersenen of ingewanden. De topografische anatomie moet door herhaalde ontleding en inspectie van dode menselijke lichamen worden geleerd. De pathologische anatomie (of de ziekteanatomie) is de studie van zieke organen, terwijl secties van normale anatomie, die op diverse doeleinden worden de toegepast, speciale namen hebben zoals medische, chirurgische en gynaecologische anatomie. De vergelijking van de anatomie van verschillende rassen van mensen maakt deel uit van de wetenschap van fysische antropologie of antropologische anatomie.
  Bron: nl.wikipedia.org

  5.

  6   7

  Anatomie


  De leer van de samenstellende delen van het menselijk lichaam (ontleedkunde).
  Bron: dehelianthus-haarlem.nl

  6.

  5   6

  anatomie


  ontleedkunde; leer van de vorm en het inwendige van organismen
  Bron: collegenet.nl

  7.

  5   6

  anatomie


  de wetenschap van de opbouw van het menselijk lichaam
  Bron: collegenet.nl

  8.

  1   2

  anatomie


  ontleedkunde, de leer van de samenstellende delen van levende organismen; pathologische , ziektekundige ontleedkunde, kennis van de ziekelijke veranderingen in weefsels en organen; plastische , de kennis van de uitwendige vorm
  anoniem op 2016-02-17

  9.

  1   3

  anatomie


  ontleedkunde, de leer van de samenstellende delen van levende organismen; pathologische , ziektekundige ontleedkunde, kennis van de ziekelijke veranderingen in weefsels en organen; plastische , de kennis van de uitwendige vorm
  anoniem op 2016-02-17

  10.

  3   6

  Anatomie


  Ontleedkunde, de leer van de onderdelen van het lichaam
  Bron: www.dokterdokter.nl

  11.

  4   7

  Anatomie


  is de kennis over de bouw van het menselijk of dierlijk lichaam.
  Bron: scholieren.com

  12.

  3   6

  anatomie


  ontleedkunde
  Bron: blaucapel.nl

  13.

  2   5

  anatomie


  Menselijke bouw
  Lois op 2015-01-25

  14.

  5   9

  anatomie


  (engels: anatomy) Vakgebied waarin men zich bezighoudt met de structuur, functie en ontwikkeling van de cellen, weefsels en organen waaruit het dierlijk en menselijk lichaam is samengesteld.
  Bron: aat-ned.nl


  Betekenis van anatomie toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << anatomen antiviraal >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen