Betekenis amen

Wat betekent amen? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord amen. Je kunt ook zelf een definitie van amen toevoegen.

1.

2   0

Amen


Een Hebreeuwse formule aan het eind van een gebed die betekent: 'ja, zo is het ...' of 'moge het zo zijn'.
Bron: jongerenbijbel.nl

2.

1   0

amen


Tussenwerpsel amen
 • dat zij zo, een slotwoord van gebeden en preken In België wordt de uitdrukking " Amen en uit!" gebruikt, waar in het Nederlands "Punt uit!" voor gebruikt wordt.
 • aanvoegende wijs derde persoon meervoud tegenwoordige tijd ( presente ) van amar .
 • gebiedende wijs (bevestigend en ontkennend) derde persoon meervoud tegenwoordige tijd ( presente ) van amar .
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 3.

  1   0

  amen


  slotformulering van gebeden, preken en dankzeggingen die de bevestiging uitdrukt van wat men heeft gezegd of de instemming met wat men heeft gehoord; waarlijk; dat zij zo
  Bron: anw.inl.nl

  4.

  0   0

  amen


  tussenwerpsel - het zij zo (laatste woord van gebed)
  Voorbeeld: nu en in het uur van onze dood, amen
  Bron: www.muiswerk.nl

  5.

  0   0

  amen


  (engels: butts (casks)) Grote vaten variërend van volume, die vooral worden gebruikt voor wijn, bier of water, en vroeger voor zalm en garnalen.
  Bron: aat-ned.nl

  6.

  0   0

  Amen


  Amen is een Amerikaanse motorfietsfabrikant die customs bouwt. Het bedrijf is gevestigd in Rogersville, Tennessee. Het bijzondere is dat ze in 2004 een naafloze motor presenteerden. Waarschijnlijk werkte de lagering zoals bij de naafloze machines van Franco Sbarro.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  1   1

  Amen


  Amen (Hebreeuws:אמן (’Amen) en Arabisch: آمين (’Āmīn)) is een woord dat teruggevonden wordt in de Thora, het Nieuwe Testament en de Ahadith en betekent letterlijk "zeker, het is zo" of "het zij zo". Het wordt in het christendom, islam en jodendom gebruikt aan het einde van een gebed of zegening, als een soort bekrachtiging of acclamatie. In het Hebreeuws is de uitspraak amen, amein, omein of umain. In het Aramees wordt het uitsproken als amien. Het Arabisch, het Grieks en het Russisch gebruiken allebei de vorm "amin" (Grieks: αμήν, Russisch: аминь). In de Septuagint wordt in plaats van het woord "amen" het woord genoito (γενοίτο) gebruikt, wat vertaald kan worden als 'het moge gebeuren'. Het woord komt voor in de Bijbel in 73 verzen, waaronder Deuteronomium 27:15, Psalm 41:14 en Matteüs 6:13. De christenen namen het woord uit het Hebreeuws over. Het Arabische amen is niet terug te vinden in de Koran, maar het gebruik ervan wordt ondersteund door Ahadith. Na de recitatie van Soera De Opening zegt men doorgaans amin. Het is een van de weinige woorden die door de gemeenschap tijdens het gezamenlijke vrijdaggebed luidop uitgesproken wordt. Daarnaast wordt een dua doorgaans met amin afgesloten. Er bestaan verschillen hypotheses over de herkomst van het woord. Eén ervan is dat het is afgeleid van Amen Ra, de Egyptische zonnegod. Een andere is dat het afkorting is van het Hebreeuwse El Melech Neëman, hetgeen trouw aan de Koning (in de betekenis van God) betekent. De Hebreeuwse wortel 'mn betekent: steunen, bevestigen, betrouwbaar zijn.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  0   0

  Amen


  Amen is een livealbum van Iain Matthews. Matthews bracht de laatste jaren weinig muziekalbums uit; hij bevindt zich al jaren in de marge van welke muziekstroming dan ook. Toch heeft de ex-folkzanger een schare fans, die hem trouw blijft volgen en dan ook steeds vraagt om nog niet uitgegeven materiaal. Tevens moet een artiest in de marge ook inkomsten genereren uit liveconcerten. Zo ook Iain Matthews. Tussen de twee regulier uitgegeven albums Joy Mining en Afterwords verscheen via zijn website het album Amen. Het album bevat opnamen van het concert(je) dat Matthews heeft gegeven op 19 december 2008 in Café de Amer te Amen (Aa en Hunze). Hij speelde daar in een trio met Mike Roelofs en Bart Oostindie.
  Bron: nl.wikipedia.org

  9.

  0   1

  Amen


  Esdorp met verspreide bewoning in de gemeente Aa en Hunze (tot 1998 Rolde) ten zuidwesten van Rolde en ten zuidoosten van Assen tussen het Amerveld in het westen en het Amerdiep (Deurzerdiep) in het oosten. Hemelsbreed 2,5 km ten westen van Amen ligt de groengrond Amerboschstuk, vroeger grenzend aan het Amerveld, nu ervan gescheiden door het Ekehaarderveld. Stroomafwaarts ca. 6 km verder noordwaarts van het dorp ligt aan dezelfde beek Amelte, een streek ten oosten van Assen. Volgens D.P. Blok duidt dit erop, dat de waterloop vroeger Aam of Ame heette. Amen betekent in dat opzicht: nederzetting aan de Aam. Een andere optie is, dat de n achter Ame-Aam kan worden verklaard uit het achtervoegsel -anna of -inna, dat vooral bij waternamen voorkomt. In 1473 heette de nederzetting Ame, sinds 1519 Amen. De oudste bron gaat terug tot 944, toen Amen twee erven telde. In de 13e eeuw ontstond de marke Amen; omstreeks 1300 hadden Amen en Ekehaar samen vijf waardelen. De oudste regel voor het gebruik van de marke (willekeur) stamt uit 1403. In de 17e eeuw telde Amen drie boerderijen, in 1807 vier en in 1832 vijf. In 1812 had het dorp 37 inwoners, in 1947 144 en in 1991 97. In 1819 kreeg Amen een school, welke wegens gebrek aan leerlingen in 1853 weer werd afgebroken. In 1903 werd er de coöperatieve zuivelfabriek 'De Hoop' opgericht, doch wegens de vervanging van hand- door stoomkracht werd deze in 1913 reeds weer gesloten. Sinds 1917 bezit Amen een café, thans bekend als 'De Amer'. In het dorp verder het bijenteeltmuseum 'De Bankörf'.
  Bron: www.encyclopediedrenthe.nl

  10.

  0   1

  Amen


  Amen is een esdorp in het zuidwesten van de gemeente Aa en Hunze in de provincie Drenthe (Nederland). Het dorp ligt aan de weg van Rolde via Nijlande en Ekehaar naar Hooghalen. Langs het dorp stroomt het Amerdiep, een van de namen van de bovenloop van de Drentsche Aa. In Amen wonen 91 mensen (1 januari 2008). Behalve een café heeft het verder nauwelijks voorzieningen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  11.

  0   1

  Amen


  Amen. is een Frans-Duits-Roemeense oorlogsfilm uit 2002 onder regie van Costa-Gavras. Het scenario is gebaseerd op het toneelstuk Der Stellvertreter (1963) van de Duitse auteur Rolf Hochhuth.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  0   2

  Amen


  Amen is een Chineese jongensnaam en betekent "Zeker".
  Bron: betekenis-babynamen.nl


  Betekenis van amen toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << Amemos amulet >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen