Betekenis ambulant

Wat betekent ambulant? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord ambulant. Je kunt ook zelf een definitie van ambulant toevoegen.

1.

3   1

ambulant


Ambulant is zonder vaste standplaats of thuis. Iemand die rondtrekt en niet echt bij een groep hoort, is ambulant.
 katrien op 2011-09-03

2.

4   2

ambulant


 • ( medisch ) in staat om te lopen
 • zonder een vaste (stand)plaats
 • ( medisch ) ambulant, in staat om te lopen .
 • ( medisch ) ambulant, in staat om te lopen .
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 3.

  2   0

  Ambulant


  (Engels: Ambulant) in staat om te lopen
  Bron: gezondheidsplein.nl

  4.

  2   0

  Ambulant


  Ambulante zorg betekent dat de zorgverstrekker zoals een arts, psycholoog of gespecialiseerd verpleegkundige zich voor behandeling of begeleiding verplaatst naar de patiënt. Hierbij vindt geen ziekenhuisopname plaats, in tegenstelling tot residentiële zorg waarbij de patiënt tijdens zijn behandeling wel in het ziekenhuis of de verpleeginstelling verblijft. Wegens hoge verblijfskosten in een ziekenhuis, stimuleert de overheid ambulante therapie, onder meer ook in de psychiatrie.
  Bron: nl.wikipedia.org

  5.

  1   0

  Ambulant


  Behandeling waarbij de patiënt de arts of de polikliniek van een ziekenhuis bezoekt zonder dat er sprake is van een ziekenhuisopname
  anoniem op 2016-02-17

  6.

  2   2

  Ambulant


  (Engels: Ambulant) in staat om te lopen
  Bron: ziekenhuis.nl

  7.

  1   1

  Ambulant


  Een ambulant koningschap (Latijn ambulare = wandelen) is het verschijnsel van een koning die voortdurend rondreist door zijn rijk om zijn gezag te (be)vestigen. Ambulant betekent zonder vaste verblijfplaats. Een koning in de vroege middeleeuwen had slechts gezag over zijn onderdanen voor zover die binnen zijn bereik waren. Van Karel de Grote is bekend dat hij ooit in één jaar (786-787) maar liefst 3500 kilometer afgelegde. Om zijn gezag te bevestigen maakte hij ook gebruik van zendgraven die hij door het rijk zond om het gezag ter plaatse te controleren. Tussen het reizen door verbleef de ambulante koning in een palts. Er was ook een financiële reden voor dit "rondreizend circus", want aangezien de geldcirculatie in de middeleeuwen vrijwel tot stilstand was gekomen kon de vorst van zijn onderdanen nauwelijks belastingen in valuta innen. Door nu met zijn gehele hofhouding ieder rijksdeel enige tijd te bewonen, dwong hij de bevolking ter plaatse de koninklijke entourage te onderhouden.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  0   0

  ambulant


  Zonder opname in het ziekenhuis. Ook poliklinisch
  anoniem op 2016-02-17

  9.

  0   1

  Ambulant


  Zonder opname in het ziekenhuis. Ook poliklinisch.
  Bron: stofwisselingsziekten.nl

  10.

  0   2

  Ambulant


  Ambulante handel is de officiële term die gebruikt wordt voor huis-aan-huisverkoop, verkoop op de openbare weg, op openbare markten of op andere plaatsen of lokalen. Ambulante handel is het meest bekend in de vorm van marktkramen, rijdende snackbars, kiosken, vis- en oliebollenkraampjes en bloemenstalletjes; maar ook de ouderwetse scharensliep en modernere verkopers aan de deur horen erbij. Marktkramen en verkoopwagens vinden gewoonlijk een standplaats op markten, brinken en pleinen, of op daarvoor gereserveerde ruimten bij winkelcentra en op kruisingen en straathoeken. De marktkramen of verkoopwagens kunnen daar een gemeentelijke vergunning krijgen voor dagelijkse of wekelijkse handel, of ook voor seizoensperioden.
  Bron: nl.wikipedia.org


  Betekenis van ambulant toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << ambulancevervoer ambulante >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen