Betekenis amarant

Wat betekent amarant? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord amarant. Je kunt ook zelf een definitie van amarant toevoegen.

1.

0   0

Amarant


meisjesnaam Betekenis: Van Grieks amarantos `onverwelkbaar, onverwelkbare schoonheid'. Dit woord wordt in het Grieks N.T gebruikt , in 1 Petrus 4,5. In Nederlands vertaling: `En wanneer de opperherder verschijnt, zult gij den onverwelkelijken krans der heerlijkheid verwerven`. Vooral in de 18e eeuw was de naam in Nederlands wel in gebruik (Amarantha Velius, Oosthuizen, Noord-Holl., 1714; de spelling met th staat Oost-i.voor Grieks anthos `bloem'). Het is ook een plantnaam Zie ook Amaranta, Amarante, Amarantha.
Bron: meertens.knaw.nl

2.

0   0

Amarant


c23-20-18(35(30,31)32) 10-11-9-12(33(24,25)26) 5-6-13(11)19(20)22-21- 16-7-8-17(34(27,28)29) 15-4-2-1-3-14(15)16;;;/ h1-10,21H,(H,24,25,26) (H,27,28,29)(H,30,31,32);;;/ Amarant (E 123), ook wel azorubin S, acid red 27 en C.I. 16185, is een rode goed wateroplosbare kleurstof. Het is een azoverbinding. De voornaamste toepassing van de verbinding is als kleurstof in voedingsmiddelen. De rode kleurstof wordt gewonnen uit de bloemen van de Amaranthus. Amarant is niet gevoelig voor licht, hitte en het conserveringsmiddel benzoƫzuur. Echter, door zuur uit vruchten verliest amarant zijn kleur. Amarant wordt voor de kleuring van aperitiefwijnen, sterkedrank en van vis gebruikt. In de Verenigde Staten en de voormalige Sovjet-Unie is het gebruik van de verbinding verboden, daar het als kankerverwekkend geldt[bron?]. Er wordt vermoed dat amarant allergie, huidreacties en astma kan veroorzaken[bron?]. Ook wordt het in verband gebracht met hyperactiviteit van kinderen[bron?].
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

Amarant


Amarant (Amaranthus) is een geslacht van eenjarige, kruidachtige planten uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Het geslacht komt met zo'n zestig soorten wijdverspreid voor van gematigde tot tropische streken. Tot het geslacht behoren verscheidene sier- en voedselgewassen.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

Amarant


Amarant is een meisjesnaam. De naam komt van het Griekse woord Amarantos hetgeen "onverwelkbare schoonheid" betekent. In de 18e eeuw was het een gebruikelijke naam in Nederland. Tegenwoordig komt de naam in Nederland sporadisch nog voor. Varianten op de naam zijn Amaranta, Amarante en Amarantha.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

Amarant


Amarant, v. (-en), purperkleurige herfstbloem. *-KLEURIG, bn. *-IG, bn.
Bron: dbnl.org

6.

0   0

amarant


plant van het geslacht Amaranthus, veelal met fraaigekleurde bladeren en donkerrode of purperen bloemen in hoofdjes, aren of pluimen, die in gekweekte vorm als sierplant wordt gebruikt; ook: plant uit de amarantenfamilie
Bron: anw.inl.nl

7.

0   1

AmarantAmarant: Volledige wetenschappelijke naam: Amaranthus L.Bewerking der soorten door R.W.J.M. van der Ham. Bloemen eenslachtig. Bladen verspreid. Bij de meeste soorten is de bladschijf langwerpig-ruitvormig.Opm. In de sleutel worden alleen de kenmerken van
vrouwelijke: bloemen gegeven.Rijk Plantae. Klasse Magnoliopsida. Onderklasse Magnoliidae. Superorde Caryophylliflorae. Orde Caryophyllales. Familie Amaranthaceae. Genus Amaranthus
Wetenschappelijke synoniemen en populaire namen: Amarant
Bron: soortenbank.nl


Betekenis van amarant toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Amarande Amaranta >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen