Betekenis algoritme

Wat betekent algoritme? Hieronder vind je 25 betekenissen van het woord algoritme. Je kunt ook zelf een definitie van algoritme toevoegen.

1.

13   5

algoritme


een eindige reeks instructies om vanuit een gegeven begintoestand het daarbij behorende doel te bereiken
Bron: nl.wiktionary.org

2.

5   3

algoritme


Een algoritme is een eindig aantal berekeningen die in een bepaalde volgorde uitgevoerd moeten worden om tot het resultaat te komen. Een algoritme is bedoeld om rekenkundige problemen op te lossen.
 katrien op 2011-09-03

3.

6   4

algoritme


Een aantal nauwkeurig gedefinieerde bewerkingsregels of methoden die zijn opgesteld om een bepaald resultaat te verkrijgen uit een eindig aantal bewerkingen
Bron: ondernemersunited.nl

4.

4   2

Algoritme


een set regels in een bepaalde volgorde om een probleem op te lossen
Bron: ming-automatisering.nl

5.

3   1

algoritme


lijst van stappen om met een computerprogramma een probleem op te lossen.
Bron: aquo.nl

6.

3   1

Algoritme


Bij elkaar behorende instructies in een programmeertaal die een bepaald probleem oplossen of een bepaalde taak uitvoeren.
Bron: emazing.nl

7.

4   3

Algoritme


Logische rangschikking van gegevens
Bron: www.dokterdokter.nl

8.

4   3

algoritme


Een eindige reeks stappen waarin een bepaald wiskundig probleem kan worden opgelost. Goede algoritmes vormen vaak de basis van een effici
Bron: 4umi.com

9.

3   2

Algoritme


Een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en resulteren van internetpagina’s.
Bron: members.chello.nl

10.

2   2

Algoritme


Een algoritme (van het Arabische woord algawarizmiat: الخوارزميات naar de naam van de Perzische wiskundige Al-Chwarizmi محمد بن موسى الخوارزمي) is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leiden. Algoritmen staan in beginsel los van computerprogramma's, al worden voor de uitvoering van algoritmen vaak computers gebruikt. Het doel van een algoritme kan van alles zijn met een duidelijk resultaat. De instructies kunnen in het algemeen omgaan met eventualiteiten die bij het uitvoeren kunnen optreden. Algoritmen hebben in het algemeen stappen die zich herhalen (iteratie) of die beslissingen (logica of vergelijkingen) vereisen om de taak te voltooien. Eenzelfde taak kan gewoonlijk met verschillende reeksen instructies worden opgelost. Het verschil ligt dan meestal in de hoeveelheid tijd, ruimte of inspanning die het algoritme vergt; dit is de complexiteit van een algoritme. Vergelijk een algoritme met een recept in de keuken. Om aardappelsalade te maken kan het ene recept de instructie "schil de aardappel" bevatten en daarna de instructie "kook de aardappel". Bij een ander recept kunnen die twee stappen omgedraaid zijn. Beide recepten zullen echter vragen deze stappen voor alle aardappelen uit te voeren en het eindresultaat is een lekkere aardappelsalade. Bij het correct uitvoeren van een computerprogramma is het belangrijk dat het algoritme inderdaad de beoogde functie uitvoert en dat het algoritme goed door het computerprogramma wordt uitgevoerd.
Bron: nl.wikipedia.org

11.

2   2

Algoritme


Een manier of een set regels om een probleem snel of handig op te lossen, bijvoorbeeld sorteeralgoritmen, welke snel kunnen sorteren
Bron: icer.nl

12.

1   1

algoritme


1. Een afgebakende set duidelijk gedefinieerde regels om tot een oplossing te komen van een probleem in een beperkt aantal stappen. 2. Een vastgelegde volgorde van handelen om een bepaalde taak uit te voeren.
Bron: kennisconsult.nl

13.

0   1

Algoritme


Een verzameling van regels die een zoekmachine gebruikt om pagina's te rangschikken als antwoord op een query. Elke zoekmachine heeft een eigen algoritme. Geen enkele maakt het algoritme echter volledig bekend. Bovendien wordt het algoritme voortdurend bijgeschaafd.
Bron: conba.be

14.

1   2

Algoritme


Een formule waarmee een Zoekmachine de gevonden websites op waarde schat en waarmee de plaats in de resultaten wordt bepaald. Iedere zoekmachine heeft haar eigen formule, waarvan de exacte werking niet bekend wordt gemaakt. Het algoritme wordt voortdurend aangepast en bijgesteld om een zo goed mogelijk resultaat te geven bij een zoekopdracht.
Bron: vision2form.nl

15.

0   1

Algoritme


Een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en resulteren van internetpagina's.
Bron: seo-start.nl

16.

0   1

Algoritme


Software formule (‘model’) om bepaalde klankeigenschappen op te wekken, bijvoorbeeld in FM synthese (dx-7) of effectapparatuur. In die gevallen beschrijft het algoritme de volgorde van en de verbindingen tussen diverse bewerkingen.
Bron: muzikantenforum.eu

17.

0   1

Algoritme


Een formule waarmee een Zoekmachine de gevonden websites op waarde schat en waarmee de plaats in de resultaten wordt bepaald. Iedere zoekmachine heeft haar eigen formule, waarvan de exacte voraf opgegeven volgorde van intructies niet bekend wordt gemaakt. Het algoritme wordt voortdurend aangepast en bijgesteld om een zo goed mogelijk resultaat te geven bij een zoekopdracht.
Bron: connexi.nl

18.

1   2

Algoritme


Het algoritme is een wegingsfactor van Google met meer dan 200 variabelen om te bepalen welke pagina het eerst word weergegeven in de zoekresultaten.
Bron: seoresultaat.nl

19.

0   1

Algoritme


Een algoritme staat in de zoekmachine optimalisatie voor een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en positioneren van webpagina's.
anoniem op 2016-02-17

20.

1   3

Algoritme


Woorden die letterlijk overgenomen worden, zoals value driver of cost driver. Mogelijke reden: geen goede Nederlandse vertaling beschikbaar.
Bron: fons-vernooij.nl

21.

0   2

algoritme


Een wiskundige formule waarmee wordt bepaald, hoe de punten zijn gerangschikt in een halftoonbeeld." />
Bron: grafischwoordenboek.nl

22.

0   2

Algoritme


Een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en resulteren van internetpagina’s. De algoritme van zoekmachines als Google en Bing zorgen ervoor dat website pagina’s worden geanalyseerd en in een specifieke volgorde worden getoond in de SERP van een zoekterm. De algoritme zelf is geheim, maar zoekmachines als Google geven wel tekst en uitleg bij enkele variabelen die gebruikt worden in de zoekalgoritme. Inzicht in de gebruikte variabelen zijn cruciaal voor een goede SEO.
Bron: clickspecialist.nl

23.

0   2

Algoritme


Een proces of een verzameling van regels voor het uitvoeren van berekeningen of oplossen van problemen.
Bron: pandasecurity.com

24.

0   3

algoritme


Een algoritme is eindig aantal opdrachten die het echte doel en uitvoerder moeten verhullen. Met als een doel winst maken.
wiel jansen op 2013-11-05

25.

1   4

algoritme


Een algoritme is een eindig aantal opdrachten met als doel de opdrachtgever en het werkelijke doel te verhullen. Het doel is winst te maken.
 wiel lemmen op 2013-11-05


Betekenis van algoritme toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< alfabetlengte aliasing / staircasing >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen