Betekenis Synergie
Wat betekent Synergie? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord Synergie. Je kunt ook zelf een definitie van Synergie toevoegen.

1

3   0

Synergie


Samenwerking van verschillende weefsels of van verschillende medicijnen, zodat de werking versterkt wordt
Bron: www.dokterdokter.nl

2

6   4

Synergie


Het woord komt van het Griekse synergia , wat samenwerking betreft. Men noemt synergie het proces waarbij het samenvoegen of de interactie van twee afzonderlijke delen of organisaties, meer oplevert dan dat ze ieder voor zich afzonderlijk zouden opleveren. Het komt er op neer dat je samen eigenlijk meer bereikt dan dat je afzonderlijk zou kunnen. Het is de som der elementen en de samenwerking kan betrekking hebben op bedrijfsonderdelen, die als team leren samenwerken en elkaar zo leren aanvullen, waardoor een groter resultaat behaald kan worden.
syl123 - 21 september 2017

3

1   0

Synergie


Synergie krijgt men wanneer verschillende factoren samenwerken voor een gemeenschappelijk doel. Als alle factoren in synergie zijn, is de kans om het doel te bereiken groter.
katrien - 31 augustus 2011

4

1   0

synergie


Samenwerking van verschillende factoren of organen tot een gemeenschappelijk doel of gemeenschappelijke prestatie die groter is dan de som van de afzonderlijke factoren
Bron: ondernemersunited.nl

5

1   0

Synergie


Wanneer er bij een samenwerking een wederzijds versterkend effect optreed, waardoor de samenwerking meer oplevert dan enkel de optelsom van de individuele inspanningen van alle betrokkenen.

Een synergie heeft een veelal positieve connotatie.

In juridische context (kerkrecht) verwijst synergie naar het dichte samenwerkingsverband tussen kerk en staat.


Door de twee behandelingen tegelijkertijd toe te passen, ontstaat er een synergie zodat de ziekte sneller genezen wordt.
martijnver - 7 januari 2019

6

0   0

Synergie


Dit begrip is afkomstig van het Griekse synergia, wat staat voor samenwerking. Dit begrip houdt in dat het samengaan van delen meer oplevert dan alle delen apart.


Samenwerken levert meer resultaat op dan alleen werken, hier treedt synergie op.
Loraine - 10 augustus 2011

7

0   0

Synergie


Synergie (Grieks: synergia, samenwerking) is een begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen.
Bron: nl.wikipedia.org

8

1   1

synergie


Een situatie waarin het effect van twee of meer samenwerkende elementen groter is dan het effect van elk element afzonderlijk (1+1=3).
Bron: kennisconsult.nl

9

0   0

Synergie


Een gelijkgerichte en wederzijds versterkende werking. Dit bijvoorbeeld als samenwerking van geneesmiddelen, spieren, zenuwen of verschillende soorten vergif.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

10

0   0

Synergie


Dit is een begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som van deze delen.
Er is dus een verhoogde werking door samenwerking van verschillende factoren of organen.
AErikBe - 7 april 2014

11

1   1

Synergie


Een begrip voor de beschrijving van een proces waarbij het resultaat of effect veel meer is dan de optelsom van de bijdrage van de afzonderlijke delen. Een goede synergie tussen een coach en de spelers zal er toe leiden dat het team kampioen wordt met goed spel. Niet alleen deed elke speler wat er verlangd werd, de speler zorgt er met zijn spel voor dat de andere spelers om hem heen ook beter werden. Eventuele tekortkomingen van de ene speler werden door een ander gecompenseerd. De coach heeft dat in de gaten en speelt daar slim op in. Dankzij synergie tussen hem en de spelers weet hij het beste resultaat te bereiken.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

12

1   2

Synergie


Synergie Veel gebruikt om de nadelen van minder voor de hand liggende fusies mee te verhullen, volgens de formule 1+1=3. Van de .mergers' die wel zijn door gegaan zijn de ervaringen met het verzi [..]
Bron: floor.nl


Betekenis van Synergie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< syndromen Synergistisch >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen