Betekenis Dolmen

Wat betekent Dolmen? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Dolmen. Je kunt ook zelf een definitie van Dolmen toevoegen.

1.

7   3

Dolmen


Een dolmen bestaat meestal uit 2 rechtopstaande stenen met daarop een horizontale deksteen zoals in Stonehenge. Vanaf prehistorische tijden werden dolmens gebruikt als gigantische resonatoren (lijkend op de klankkasten die worden gebruikt om akoestische muziekinstrumenten te versterken) om de eigenschappen van de tellurische stroom van de aarde te vergroten.
Bron:
"De schaduw van Salomo."
Schrijver: Laurence Gardner.
Uitgever: Tirion.
n.v.t. op 2017-07-25

2.

2   1

Dolmen


Een dolmen is een megalithisch grafmonument en een variant op het hunebed. Verschil zit in het feit dat degrote zwerfkeien die voor dolmen zijn gebruikt, zijn bewerkt tot relatiefplatte platen. Dolmen [..]
Bron: architectenweb.nl

3.

0   1

dolmen


prehistorisch grafmonument dat o.a. in Bretagne, Engeland en Ierland wordt aangetroffen en dat gewoonlijk bestaat uit een grote platte steen die horizontaal ligt op een aantal kleinere, rechtopstaande [..]
Bron: anw.inl.nl

4.

0   2

dolmen


Dolmen is de benaming voor een hunebed in Frankrijk en Engeland, maar in Frankrijk vaak met één deksteen.  Meervoud: dolmens.  Zie ook megaliet.
Bron: joostdevree.nl


Betekenis van Dolmen toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Directiekeet Oud-Mathenesse Dominus Winery >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen