Betekenis Amsterdammer

Wat betekent Amsterdammer? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Amsterdammer. Je kunt ook zelf een definitie van Amsterdammer toevoegen.

1.

1   0

Amsterdammer


Iemand die geboren en getogen is in Amsterdam
 Willempie op 2015-08-27

2.

0   0

Amsterdammer


inwoner van Amsterdam , hoofdstad van Nederland
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   0

Amsterdammer


Amsterdammer kan verwijzen naar: Een inwoner van de stad Amsterdam, zoals te vinden op de lijst van Amsterdammers. In bredere zin een inwoner van de gemeente Amsterdam. In veel nauwere zin de inwoners van in of van oorsprong uit de Amsterdamse wijk Jordaan. Een inwoner van een andere plaats met dezelfde naam als de hoofdstad van Nederland, zie Amsterdam (doorverwijspagina). Amsterdammer of Vaasje, bierglas Amsterdammer: trein vanuit Brussel (of Antwerpen) naar Amsterdam. Amsterdammertje (paaltje) Amsterdammertje is ook de naam van een rond koekje gevuld met amandelspijs. De Amsterdammer, een 19e-eeuws dagblad. 't Amsterdammertje, restaurant in Loenen
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

Amsterdammer


iemand die afkomstig is uit Amsterdam; inwoner van Amsterdam
Bron: anw.inl.nl

5.

0   1

Amsterdammer


Een vaasje, Amsterdammer, Rotterdammer, emmer of boerke is een taps toelopend bierglas. Het wordt gebruikt voor pils en andere alcoholische dranken met een laag alcoholpercentage. Er zijn verschillende maten zoals 23 cl, 25 cl, 30 cl en 33 cl. In tegenstelling tot het tulpglas is er geen gewelfde bovenrand, maar loopt het glas van boven naar beneden schuin naar binnen af. Verder onderscheidt het zich van andere taps toelopende bierglazen doordat het aan het onderste gedeelte niet voorzien is van verticale ribbels, zoals vooral in Belgische caf├ęs gebruikelijk is. In Vlaanderen wordt dit glas een boerke genoemd, en in Limburg een rendsje, verwijzend naar het goudkleurige randje dat bij deze glazen gebruikelijk is.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Amsterdammer toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< amoveren amorf >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen