Betekenis American

Wat betekent American? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord American. Je kunt ook zelf een definitie van American toevoegen.

1.

2   0

American


( demoniem ) Amerikaan , inwoner van de Verenigde Staten «George Washington and Abraham Lincoln were great Americans .» George Washington en Abraham Lincoln waren grote Amerikanen . stellend vergrotend overtreffend American more American most American
Bron: nl.wiktionary.org

2.

2   0

American


De American was een in 1978 door Kennedy Motors in Ohio opgestart motorfietsmerk. Men was van plan een 750cc-paralleltwin te bouwen. De hoofdconstructeur was Jack Wilkes. Waarschijnlijk wilde Wilkes gebruikmaken van de tekekeningen van de Triumph tweecilinders. Hij kwam dan ook van BSA af, dat tot in 1972 eigenaar van Triumph was geweest. Sindsdien was Triumph door de Britse regering overgedragen aan Dennis Poore in een poging het merk te redden. Dat mislukte waarna "the Meriden Motorcycle Co-operative" ontstond, toen werknemers hun bedrijf en daarmee hun werkgelegenheid probeerden te redden. In 1978 was Triumph weer de best verkopende buitenlandse motorfiets in de Verenigde Staten, die ook de grootste afzetmarkt vormden. Het sterke Pond sterling maakte de motorfietsen echter te duur voor de Amerikanen. Wilkes was wellicht afhankelijk van onderdelenleveringen uit Meriden, en bovendien waren de Amerikanen wel gecharmeerd van Triumphs, maar niet van Amerikaanse kopiën. Van het motorfietsmerk American is nooit meer iets vernomen. Er was nog een ander merk met deze naam: zie American (Chicago).
Bron: nl.wikipedia.org

3.

2   0

American


American is de naam van een historisch Amerikaanse merk van motorfietsen. De bedrijfsnaam was American Motorcycle Co., Chicago Dit was een Amerikaans motorfietsmerk dat waarschijnlijk met AMC in Chicago verbonden was. Van 1911 tot 1914 bouwde American 4pk-, 550cc-eencilinders en grote V-twins. AMC had in 1912 het merk Armac in Chicago overgenomen leverde dezelfde motoren. Mogelijk paste men dan ook badge-engineering toe en werden dezelfde motorfietsen onder verschillende merknamen verkocht. De productie van American eindigde dan ook in dezelfde periode als die van AMC, rond 1914.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van American toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Amerika amsterdam >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen