Betekenis amsterdam

Wat betekent amsterdam? Hieronder vind je 36 betekenissen van het woord amsterdam. Je kunt ook zelf een definitie van amsterdam toevoegen.

1.

7   2

amsterdam


Amsterdam is de hoofdstad van Nederland.In de Amsterdamse stad vind je : de dam en de Amsterdamse grachten. die heel bekend is.Zelf woon ik ook in de Bijlmer die ligt in Amsterdam ZuidOost Bedankt Voor het lezen :D
 Nandita op 2015-08-27

2.

3   0

Amsterdam


 • ( toponiem ) de hoofdstad van Nederland, gelegen in de provincie Noord-Holland Amsterdam is beroemd om zijn grachten.
 • ( toponiem ) Amsterdam «Har du været i Amsterdam ?» Bent u in Amsterdam geweest?
 • ( toponiem ) Amsterdam
 • ( toponiem ) Amsterdam
 • ( toponiem ) Amsterdam
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 3.

  3   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een spiegelretourschip van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Begin 1749, tijdens de eerste reis, ging de Amsterdam verloren door een storm. Tussen 1985 en 1990 is er in Amsterdam een replica van het schip gebouwd.
  Bron: nl.wikipedia.org

  4.

  6   4

  amsterdam


  De mooiste stad van Nederland, met een rijke traditie.
  Een multicultureel voorbeeld voor de rest van de wereld.


  Amsterdam was al een levendige stad, toen newyork nog een modderpoel was.
  Rubbaduck op 2004-01-28

  5.

  2   0

  Amsterdam


  De naam Amsterdam heeft vrijwel altijd betrekking op de stad Amsterdam of de gemeente Amsterdam. Daarnaast wordt Amsterdam gebruikt voor verschillende kleinere plaatsen in de wereld, een aantal eilanden en schepen, zoals aangegeven in de verwijzingen hiernaast.
  Bron: nl.wikipedia.org

  6.

  2   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een grootstedelijke gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 813.562 inwoners (1 mei 2014, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van ongeveer 219 km² (waarvan een kwart water). In de gehele agglomeratie (de Stadsregio Amsterdam) wonen ongeveer 1.500.000 mensen. Hoofdplaats is Amsterdam.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  2   0

  Amsterdam


  Amsterdam (Noors: Amsterdamøya = Amsterdameiland) is een klein onbewoond eiland ten noordwesten van Spitsbergen. Net als de rest van Spitsbergen staat het sinds 1920, toen het Spitsbergen-verdrag werd getekend, onder toezicht van het koninkrijk Noorwegen, maar officieel is het geen integraal deel van Noorwegen. Het eiland is bijna het gehele jaar door omgeven door pakijs.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  2   0

  Amsterdam


  Amsterdam of Nieuw-Amsterdam (Frans: Île Amsterdam) is een eiland en ligt in de zuidelijke Indische Oceaan ten noordoosten van de Kerguelen. Het Franse eiland is 56 km² groot en behoort tot de Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden (Terres australes et antarctiques françaises) waarvan het, samen met het 85 kilometer verderop gelegen Île Saint-Paul, een van de vijf districten vormt. Het geldt als een van de meest afgelegen oorden op deze planeet, voor mensen althans. Het ligt ver van het vasteland verwijderd. Voor oceaanvogels is het een belangrijke broedplaats. Verder komen er veel zeeolifanten voor. Ook is er een albatrossoort, de amsterdameilandalbatros, die alleen op dit eiland voorkomt. Het is een van de weinige eilanden in de zuidelijke Indische Oceaan waar bomen groeien. Het hoogste punt van het bijna ronde eiland is de Mont de la Dives, die ongeveer 881 meter hoog is. De vulkanische bodem is bedekt met een relatief dunne laag aarde. Door regelmatige regenval zijn er enkele zoetwaterbeekjes en in sommige kuilen moerassen, doordat het water niet weg kan via de basalten bodem.
  Bron: nl.wikipedia.org

  9.

  2   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een jacht van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening 4 stukken. Het schip heeft van 1648 tot 1653 dienst gedaan bij de Admiraliteit van Amsterdam. De Amsterdam bevond zich van 1647 tot 1648 in de vloot van viceadmiraal Witte de With in Braziliaanse wateren te Pernambuco.
  Bron: nl.wikipedia.org

  10.

  1   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een linieschip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 96 stukken vernoemd naar de stad Amsterdam. Het schip heeft van 1712 to 1738 dienst gedaan bij de Amdiraliteit waarna het in 1738 verkocht is.
  Bron: nl.wikipedia.org

  11.

  1   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een linieschip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 60-68 stukken vernoemd naar de stad Amsterdam. Van 1763 to 1780 bevond het schip zich in de Middellandse Zee. Na van 1763 to 1795 dienst te hebben gedaan bij de Admiraliteit werd het schip in 1795 afgevoerd.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  1   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een linieschip van het departement van Amsterdam met een bewapening van 80 stukken, vernoemd naar de stad Amsterdam.Het schip bevond zich in 1814 onder Verhuell te Nieuwediep (nu Den Helder) en vertrok in 1815 naar Nederlands-Indië voor overname van het Nederlandse bezit van de Engelsen. Op 29 oktober 1815 vertrok een vloot bestaand uit de linieschepen Amsterdam, Evertsen, De Ruyter, Braband, het fregat de Maria Reigersbergen, het korvet Iris en de brik Spion van de rede van Texel naar Nederlands-Indië. Aan boord van deze vloot, die onder commando stond van SbN Buyskens, bevond zich de commissie die als taak had de koloniën van de Engelsen over te nemen. Naast deze commissie vervoerde de vloot ook 1.800 militairen, een groep ambetenaren en 2.000.000 gulden aan contanten. De vloot arriveerde in april en mei 1816 in Nederlands-Indië. De Amsterdam is tijdens de terugreis naar Nederland in 1817 vergaan in de Algoabaai.
  Bron: nl.wikipedia.org

  13.

  1   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een klein schaaphoudersdorp met 850 inwoners, in Mpumalanga, Zuid-Afrika. Naast grote schapenboerderijen zijn er grote plantages van Eucalyptus, pine en wattle bomen in het gebied. De provincie is gesticht als een republiek in 1866 door een Schot genaamd Alexander McCorkindale, die in Zuid-Afrika was gearriveerd in 1864. Hij noemde de republiek New Scotland (Nieu Schotland) en haar hoofdstad Roburnia was gevestigd in 1881, genoemd naar Schotse dichter Robert Burns. De republiek bestond verder uit Industria (nabij het huidige Chrissiesmeer) en Londonia,vernoemd naar de Engelse hoofdstad en gelegen in het zuiden waar thans Piet Retief gelegen is. McCorkindale had vergaande plannen om 300 Schotse families naar zijn republiek te halen om gewassen te verbouwen, dorpen te bouwen en een weg aan te leggen naar een haven die had gepland bij de Maputorivier. Hij overleed echter aan een koortsende ziekte in Mozambique in mei 1871, toen pas vijftig Schotse families zich in het gebied hadden gevestigd. De Volksraad van de Zuid-Afrikaansche Republiek hernoemde het dorp op 5 juli 1882 en vernoemde het naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, uit piëteit met de Nederlandse steun gedurende de Eerste Boerenoorlog.
  Bron: nl.wikipedia.org

  14.

  1   0

  Amsterdam


  De Amsterdam is een cruiseschip in dienst van de Holland-Amerika Lijn, genoemd naar de stad Amsterdam. Het is het zusterschip van de Rotterdam en het vlaggenschip van de maatschappij voor de Stille Oceaan.
  Bron: nl.wikipedia.org

  15.

  1   0

  Amsterdam


  Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en naar inwonertal de grootste gemeente van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd (afkomstig uit het Jiddisch), ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ en de monding van de Amstel. Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechten in 1342 en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Een toestroom van buitenlanders uit vooral Duitsland en de Scandinavische landen leidde aan het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de laatste grachten van de fortificatie die nu als grachtengordel bekend is en in 2010 is toegevoegd aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Bezienswaardigheden zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan 't IJ, Bioscoop en Film Instituut EYE, dierentuin Artis, de Wallen en voor buitenlandse bezoekers de coffeeshops. Amsterdam heeft twee universiteiten en meerdere hogescholen. Eind november 2013 telde de gemeente Amsterdam 810.084 inwoners die samen de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld bezitten. De stad is bestuurlijk onderverdeeld in zeven stadsdelen. De stad kent talloze buurten en wijken waaronder de internationaal bekende Jordaan.
  Bron: nl.wikipedia.org

  16.

  1   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een single van de Amerikaanse band Van Halen uit 1995. Het titelnummer ervan werd geschreven door Sammy Hagar naar aanleiding van de vrijheid die hij voelde in Amsterdam tijdens een bezoek van de band aan die stad in de jaren negentig. De broers Alex en Eddie Van Halen vonden dat het nummer is geschreven vanuit het standpunt van de feestvierende toerist en waren van mening dat de tekst geen recht deed aan hun geboortestad. Desondanks nam de band het nummer op en bracht het als single uit. De single is afkomstig van het album Balance en behaalde de negende positie op de Bilboard Modern Rock Charts. Voor "Amsterdam" werd een videoclip opgenomen die op MTV is vertoond en waarin beelden te zien zijn van de band in de Nederlandse hoofdstad, onder meer van het bezoek van Van Halen aan De Wallen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  17.

  1   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een gemeentevrij gebied in Merced County in de Amerikaanse staat Californië. Amsterdam ligt aan de Southern Pacific Railroad, 10 km ten noord-noordoosten van Atwater op zo'n 67 meter boven zeeniveau. Van 1893 tot 1895, van 1900 tot 1906, van 1906 tot 1910 en van 1912 tot 1925 had Amsterdam een eigen postkantoor.
  Bron: nl.wikipedia.org

  18.

  1   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een Nederlandstalig liedje van het Belgische zanger Kris De Bruyne uit 1975. De B-kant van de single was het liedje Oh, Ohie Ho., daarnaast verscheen het liedje op het album Ook Voor Jou uit hetzelfde jaar. Het nummer was (in aangepaste versie) te horen onder de reclames van kaasmerk Old Amsterdam
  Bron: nl.wikipedia.org

  19.

  1   0

  Amsterdam


  Hoofdstad van Nederland. In vergelijk met Rotterdam is het drie keer niks, maar op de een of andere manier blijven toeristen komen naar deze lelijke stad. (zov: coffeshops) (zov: Red Light District)
  Bron: volkabulaire.nl

  20.

  1   1

  Amsterdam


  Amsterdam [1] is de hoofdstad van Nederland (officieel: Koninkrijk der Nederlanden). De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Net zoals Brugge (in Vlaanderen (België)) en Giethoorn (in Overijssel (Nederland) wordt het het Venetië van het Noorden genoemd. Dit vanwege de vele grachten die nog altijd, maar niet zo intensief als in Venetië, voor het transport worden gebruikt. Amsterdam is een van de weinige hoofdsteden in de wereld waar geen regering van het land zetelt. Misschien dat hierdoor de sfeer van Amsterdam wat minder stijfjes is dan in andere hoofdsteden soms het geval is.
  Bron: wikitravel.org

  21.

  1   1

  Amsterdam


  Veel gegevens en foto's van Amsterdam van "toen" en nu staan op Amsterdamse Binnenstad.
  Bron: joostdevree.nl

  22.

  0   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een gehucht ten noorden van Canora in de Canadese provincie Saskatchewan. Het gehucht is aan het begin van de twintigste eeuw door Nederlandse immigranten gesticht, vandaar ook de naam. In de hoogtijdagen van het gehucht bezat het een postkantoor, een lift, een garage en een school. Door de verstedelijking is het gehucht sterk uitgedund, net zoals veel andere dorpjes. Anno 2005 wonen er minder dan 25 mensen in Amsterdam, waarvan de meeste van Oekraïense afkomst zijn.
  Bron: nl.wikipedia.org

  23.

  0   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een dorp in Montgomery County in de staat New York in de Verenigde Staten. Volgens de telling van 2000 woonden er 5.820 mensen in het dorp. Het dorp is vernoemd naar de stad Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Het dorp Amsterdam grenst aan de stad Amsterdam, eveneens in de staat New York. Het Eriekanaal vormt de zuidgrens van het dorp.
  Bron: nl.wikipedia.org

  24.

  0   0

  Amsterdam


  Amsterdam is een stad in Montgomery County, Verenigde Staten. In de census van 2006 had de stad 17.758 inwoners. De naam is afgeleid van de stad Amsterdam in Nederland. De City of Amsterdam ligt naast het dorp Amsterdam aan de oevers van de Mohawk. De meerderheid van de stad ligt op de noordoever, maar het gebied Port Jackson op de zuidoever behoort ook tot de stad.
  Bron: nl.wikipedia.org

  25.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een schip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 36 stukken. Het schip was het vlaggenschip van viceadmiraal Jochem Swartenhondt tijdens de tuchtiging van de roofstaten aan de Middellandse Zee. Het bevond zich in 1620 - 1621 in de vloot van "De Zoete", Heer van Haultain en verbleef in 1622 in de Middellandse Zee ter bestrijding van Zeerovers. Ook was het vlaggenschip van de Nassause vloot onder admiraal Jacques L' Hermite naar de Westkust van Zuid-Amerika (Chili), was bij de blokkade van Callao 1623.
  Bron: nl.wikipedia.org

  26.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een schip van de Admiraliteit van Amsterdam vernoemd naar de stad Amsterdam. Het schip werd in 1628 in dienst genomen en een jaar later in 1629 weer uit dienst genomen.
  Bron: nl.wikipedia.org

  27.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een fregat van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening 10 stukken. Het schip nam in 1639 onder Adriaen Banckert onder bevel van kapitein Barend Pieters Dooreveld, deel aan de zeeslag bij Duins.
  Bron: nl.wikipedia.org

  28.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een brander van de Admiraliteit van Amsterdam. Het schip heeft in 1652 dienst gedaan bij de Admiraliteit van Amsterdam. Het schip nam dat jaar deel aan de zeeslag bij Plymouth onder leiding van kapitein Jan Hendriksz Overbeek.
  Bron: nl.wikipedia.org

  29.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een schip van de Admiraliteit van Amsterdam meteen bewapening van 30 stukken. Het schip is in 1652 in dienst genomen door de Admiraliteit en is in datzelfde jaar vergaan.
  Bron: nl.wikipedia.org

  30.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een fregat van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 30 stukken. Het schip is van 1652 tot 1653 in dienst geweest bij de Amdiraliteit.
  Bron: nl.wikipedia.org

  31.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een fregat van de Admiraliteit van Zeeland met een bewapening van 30-32 stukken vernoemd naar de stad Amsterdam. Het schip heeft dienst gedaan bij de Admiraliteit van 1652-1653 en is vergaan bij de Shetlandeilanden in 1653.
  Bron: nl.wikipedia.org

  32.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een linieschip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 50-68 stukken vernoemd naar de stad Amsterdam. Het schip was het vlaggenschip van viceadmiraal Abraham van der Hulst tijdens de slag bij Lowesoft 1665. En verbleef in 1657 in de vloot van De Ruyter in de Middellandse Zee en op de Portugese kust. Het vertrok in 1659 onder De Ruyter naar de Oostzee en nam in 1667 deel aan de tocht naar Chatham. Onder Cornelis Tromp nam het schip deel aan de 4-daagse zeeslag bij Schooneveld in 1666, en tweede slag bij Schooneveld op 14 juni 1673. In datzelfde jaar nam het schip deel aan de slag bij Kuikduin 1673. En werd uiteindelijk in 1689 tijdens de Negenjarige Oorlog door de Fransen veroverd.
  Bron: nl.wikipedia.org

  33.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een schip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 32 stukken. Het schip was vernoemd naar de stad Amsterdam. De carrière van de Amsterdam was kortstondig, van 1688 tot 1689.
  Bron: nl.wikipedia.org

  34.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam was een schip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 50 stukken. Het schip was vernoemd naar de stad Amsterdam. De carrière van de Amsterdam was kortstondig, van 1688 tot 1689. Het schip was een van de twee schepen die van 1688 tot 1689 de naam Amsterdam voerde.
  Bron: nl.wikipedia.org

  35.

  0   0

  Amsterdam


  De Amsterdam is een linieschip van de Admiraliteit van Amsterdam met een bewapening van 64-68 stukken vernoemd naar de stad Amsterdam. Het schip vertrok in 1689 onder Philips van Almonde naar de Middellandse Zee en nam in 1692 deel aan de slag bij Kaap la Hogue onder leiding van kapitein Graaf Lodewijk van Nassau. Het schip is afgevoerd in 1712.
  Bron: nl.wikipedia.org

  36.

  1   3

  amsterdam


  Disneyland voor volwassenen.
  Magische plek met veel vriendelijke coole mensen.


  Amsterdam, met zijn mooie grachten
  sja op 2004-03-01


  Betekenis van amsterdam toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << American amy >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen