uhasselt.be

Upvotes ontvangen43
Downvotes ontvangen52
Karma:-8 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (49)

1

16 Thumbs up   17 Thumbs down

WWW


World Wide Web, W3 of het Web genaamd is een netwerknavigator; World Wide Web onderscheidt zich van andere navigatoren (als Gopher) doordat ook afbeeldingen, geluid en bewegende beelden toegankelijk gemaakt kunnen worden. Het World-Wide Web is opgebouwd volgens het zogenaamde cliënt-server model.
Bron: uhasselt.be

2

12 Thumbs up   4 Thumbs down

Provider


Een organisatie die toegang tot internet aanbiedt.
Bron: uhasselt.be

3

3 Thumbs up   2 Thumbs down

Anchor


interne link; een anker is een link binnen hetzelfde document.
Bron: uhasselt.be

4

3 Thumbs up   3 Thumbs down

query


Zoekopdracht. Een query op een database levert een selectie van gevonden records op die voldoen aan de opgegeven zoekcriteria.
Bron: uhasselt.be

5

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Banner


Een gekleurde balk bovenaan een home page, een menu of een tekstpagina; banners kunnen in hun geheel aanklikbaar zijn (door aan te klikken komt men bijvoorbeeld bij een naast hoger gelegen menu of bij een home page); banners kunnen ook geïntegreerde navigatie-buttons of aanklikbare onderwerpsgebieden bevatten.
Bron: uhasselt.be

6

1 Thumbs up   3 Thumbs down

broncode


Computerprogramma in leesbare vorm. De broncode bevat de programma-instructies zoals ze zijn samengesteld door de programmeur. Het is niet mogelijk wijzigingen in het programma aan te brengen zonder in het bezit te zijn van de broncode.
Bron: uhasselt.be

7

1 Thumbs up   1 Thumbs down

case sensitive


Dit betekent: onderscheid maken tussen hoofdletters en kleine letters. De meeste zoekmethoden zijn ‘not case sensitive', met andere woorden: er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofd- en kleine letters. Het is het veiligste om steeds kleine letters te gebruiken.
Bron: uhasselt.be

8

1 Thumbs up   0 Thumbs down

client-server


Via een programma op uw eigen machine (client) kunt u informatie gebruiken opgeslagen op machines (servers) die bereikbaar zijn via het netwerk.
Bron: uhasselt.be

9

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Cookie


Bron: uhasselt.be   NSFW / 18+

10

1 Thumbs up   0 Thumbs down

metapagina


Door instellingen, met name universiteiten en bibliotheken, samengestelde lijsten met interessante links op een bepaald vakgebied. Ook verzamelpagina's genoemd.
Bron: uhasselt.be


Login in om alle 49 betekenissen te bekijken