smartenough.be

Upvotes ontvangen16
Downvotes ontvangen19
Karma:-2 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (16)

1

4 Thumbs up   0 Thumbs down

ghz


Ghz of Gigahertz is een maateenheid voor frequentie. 1 Gigahertz is gelijk aan 1.000.000.000 Hertz. Dit wordt ondermeer gebruikt voor de snelheid van computers te meten alsook de golflengte van bepaalde toepassingen zoals onder andere: WiFi en GPS.
Bron: smartenough.be (offline)

2

4 Thumbs up   7 Thumbs down

gps


GPS staat voor Global Positioning System, een systeem bedacht door het Amerikaanse leger. GPS laat toe om ten allen tijde je actuele positie te bekomen aan de hand van een aantal satellieten. Met dit systeem kan je smartphone gebruikt worden als navigatiemiddel. (Soms is hier wel extra software voor nodig, al dan niet betalend)
Bron: smartenough.be (offline)

3

3 Thumbs up   6 Thumbs down

mp3


Mp3 is een van de meest gebruikte bestandsformaten om muziek of geluidsfragmenten op een computer op te slaan. Het is een compromis tussen kwaliteit en bestandgrootte waardoor muziek van relatief goede kwaliteit relatief weinig plaats inneemt op een geheugensdrager.
Bron: smartenough.be (offline)

4

2 Thumbs up   0 Thumbs down

widget


Dit zijn kleine programmaatjes die toegevoegd kunnen worden aan je bureaublad of ‘Homescreen’. Deze kunnen ieder een verschillende functie hebben, dit kan gaan van visuele samenvattingen van je inbox of sociale netwerken, statusweergave van bepaalde functies zoals bijvoorbeeld bluetooth of wifi tot snelkoppelingen naar een programma.
Bron: smartenough.be (offline)

5

1 Thumbs up   1 Thumbs down

apps


Kort voor ‘Applicaties’. Dit zijn kleine programmaatjes die extra of verbeterde functionaliteit toevoegen aan je smartphone. Applicaties moeten via het internet gedownload worden op je smartphone, hiervoor heb je een werkende internetverbinding voor nodig, via draadloos internet of mobiel internet.
Bron: smartenough.be (offline)

6

1 Thumbs up   0 Thumbs down

bureaublad


Het bureaublad, beginscherm of ‘homescreen’ is het het startscherm van je smartphone. Hier vindt je alle belangrijke info en dit is de start om te navigeren naar de verscheidene toepassingen van je smartphone. Een bureaublad bestaat meestal uit meerdere bladeren die je kan bereiken door links of rechts op je scherm te vegen.
Bron: smartenough.be (offline)

7

1 Thumbs up   1 Thumbs down

mhz


Mhz of Megahertz is een maateenheid voor frequentie. 1 Megahertz is 1.000.000 Hertz. Dit wordt ondermeer gebruikt voor de snelheid van processoren te meten alsook de golflengte van bepaalde toepassingen zoals onder andere: WiFi en GPS.
Bron: smartenough.be (offline)

8

0 Thumbs up   0 Thumbs down

accelerometer


De accelerometer is een component van de meeste smartphones die het tilten en bewegen van je smartphone kan meten. Het kan ook gebruikt worden om gebaren zoals het zwaaien met je telefoon op te merken. De meest voorkomende functie hiervan is echter het kantelen van je scherm als je je toestel draait. Andere toepassingen kunnen onder andere het stil [..]
Bron: smartenough.be (offline)

9

0 Thumbs up   3 Thumbs down

besturingssysteem


Zie ‘OS’
Bron: smartenough.be (offline)

10

0 Thumbs up   0 Thumbs down

edge


Kort voor ‘Enhanced Data Rates for GSM Evolution’ en wordt aanzien als 2.75G in mobiel internet. Wanneer er géén 3G netwerk beschikbaar is of wanneer je deze uitgeschakeld hebt, val je normaliter terug op deze snelheden.
Bron: smartenough.be (offline)


Login in om alle 16 betekenissen te bekijken