members.home.nl

Upvotes ontvangen45
Downvotes ontvangen49
Karma:-3 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (1035)

1

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Anker


In het algemeen: elke stimulus die een respons veroorzaakt. Meer specifiek: een manier om een state (gemoedstoestand) op te roepen. Ankers kunnen op "natuurlijke wijze" ontstaan, of bewust worden opgezet.
Bron: members.home.nl

2

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Meta-positie


Waarnemingspositie van waaruit men naar een bepaalde positie kijkt: men is op een hoger niveau ("meta") t.o.v. die positie. bv. een meta-positie t.o.v. de eerste positie.
Bron: members.home.nl

3

1 Thumbs up   0 Thumbs down

rapport


In het Nederlands taalgebruik wordt eerder de term "verstandhouding" gebruikt. In NLP bedoelt men: het proces waarbij 2 mensen tot een verstandhouding komen en deze in stand houden. Men kan rapport modelleren, m.a.w. het analyseren met behulp van alle modellen.
Bron: members.home.nl

4

6 Thumbs up   5 Thumbs down

Strategie


In de ruime zin: een reeks opeenvolgende stappen (denkstappen of gedragingen) die tot een voorspelbaar en reproduceerbaar resultaat leiden. Best te vergelijken met de term "programma" bij computers. In de enge zin(micro-strategie): een reeks opeenvolgende stappen in de representatiekanalen: bv. ik zie een boek, dat doet mij denken aan die taak die [..]
Bron: members.home.nl

5

0 Thumbs up   4 Thumbs down

TOTE-model


TOTE is de afkorting voor Test-Operation-Test-Exit. Het TOTE-model is een plannings-model dat je kan gebruiken om een doel te definiƫren, te bepalen hoe je dat doel zult nastreven en hoe je je acties zult bijsturen. Het is een model dat voor het eerst werd beschreven in 1957 door Miller, Galanter en Pribram in het boek "Plans en Structure of Behavi [..]
Bron: members.home.nl


Login in om alle 1035 betekenissen te bekijken