heerlijktafelen.nl

Upvotes ontvangen126
Downvotes ontvangen131
Karma:-6 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (142)

1

19   32

dresseren


Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Bron: heerlijktafelen.nl

2

14   4

garnituur


Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Bron: heerlijktafelen.nl

3

13   10

fileren


Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Bron: heerlijktafelen.nl

4

8   6

liaison


Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Bron: heerlijktafelen.nl

5

8   0

sudderen


Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Bron: heerlijktafelen.nl

6

6   4

rul bakken


Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Bron: heerlijktafelen.nl

7

5   2

canneleren


Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van vruchten of groenten.
Bron: heerlijktafelen.nl

8

5   3

essence


Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Bron: heerlijktafelen.nl

9

4   0

al dente


Pasta net gaar koken maar nog wel knapperig.
Bron: heerlijktafelen.nl

10

4   1

gesmoord


Kookproces waarbij het gerecht met een weinig vocht in een gesloten pan gaar wordt.
Bron: heerlijktafelen.nl


Login in om alle 142 betekenissen te bekijken