heerlijktafelen.nl

Upvotes ontvangen152
Downvotes ontvangen145
Karma:6 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (142)

1

23   33

dresseren


Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Bron: heerlijktafelen.nl

2

17   4

garnituur


Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Bron: heerlijktafelen.nl

3

13   10

fileren


Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Bron: heerlijktafelen.nl

4

11   7

rul bakken


Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Bron: heerlijktafelen.nl

5

9   0

sudderen


Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Bron: heerlijktafelen.nl

6

8   6

liaison


Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Bron: heerlijktafelen.nl

7

6   7

paneren


Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Bron: heerlijktafelen.nl

8

5   2

canneleren


Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van vruchten of groenten.
Bron: heerlijktafelen.nl

9

5   3

essence


Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Bron: heerlijktafelen.nl

10

5   5

monteren


Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Bron: heerlijktafelen.nl


Login in om alle 142 betekenissen te bekijken