fleetcoach.nl

Upvotes ontvangen178
Downvotes ontvangen194
Karma:-15 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (219)

1

16 Thumbs up   6 Thumbs down

Suv


een multi-inzetbare auto die de kracht van een terreinwagen combineert met de luxe en ruimte van een limousine.
Bron: fleetcoach.nl

2

11 Thumbs up   6 Thumbs down

NM


Eenheid voor koppel (kracht x arm).Wordt gebruikt om het koppel van een motor aan te geven, maar ook het aandraaimoment van bouten / moeren.
Bron: fleetcoach.nl

3

11 Thumbs up   6 Thumbs down

PK


(verouderde) Eenheid om vermogen aan te duiden, wordt echter nog veel gebruikt. Officiële vermogensaanduiding is in KiloWatt (kW). 1 pk = 0,736 kW
Bron: fleetcoach.nl

4

11 Thumbs up   2 Thumbs down

GVW


Het maximum bruto voertuiggewicht, dat wil zeggen de som van de massa van het lege voertuig en het maximum toegestaan laadvermogen.GVW = massa ledig voertuig + maximum toegestane laadvermogen.GVW < 3.500 kg = Bestelwagen, GVW > 3.500 kg = Vrachtwagen.
Bron: fleetcoach.nl

5

11 Thumbs up   1 Thumbs down

ACC


Elektronisch systeem dat een constante snelheid aanhoudt. Als er een obstakel in het pad van het voertuig opdoemt wordt dat door middel van radar geconstateerd en wordt het voertuig afgeremd tot een veilige afstand. Als de baan weer vrij is zal het voertuig weer accelereren tot de oorspronkelijk ingestelde snelheid.
Bron: fleetcoach.nl

6

11 Thumbs up   9 Thumbs down

accessoires


Onderdelen (vaak gericht op comfort) die geen deel uitmaken van de "fabrieksspecificatie". Deze vallen dan ook niet onder de BPM-heffing. Regel daarbij is wel dat de zaken pas mogen worden ingebouwd ná afgifte van het kentekenbewijs.
Bron: fleetcoach.nl

7

10 Thumbs up   6 Thumbs down

FWD


een auto die door de voorwielen wordt aangedreven.
Bron: fleetcoach.nl

8

7 Thumbs up   16 Thumbs down

SAF


Formulier voor het vastleggen van de situatie bij een aanrijding en het uitwisselen van gegevens met de (eventuele) tegenpartij t.b.v. de verzekeringsmaatschappij.
Bron: fleetcoach.nl

9

6 Thumbs up   5 Thumbs down

Fleetowner


Bedrijf met meerdere voetuigen (>9)
Bron: fleetcoach.nl

10

5 Thumbs up   0 Thumbs down

PTO


Heeft niks met Launch-control te maken! Een mechanische (of hydrauliche) "aftakking" van het motorvermogen, gebruikt in vrachtwagens, zwaardere bedrijfswagens en/of tractoren. Het afgetakt vermogen wordt gebruikt om andere zaken aan te drijven, zoals pompen, lieren, etc.
Bron: fleetcoach.nl


Login in om alle 219 betekenissen te bekijken