fidelity.be

Upvotes ontvangen83
Downvotes ontvangen82
Karma:0 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (109)

1

37   2

emea


De gezamenlijke markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Bron: fidelity.be

2

14   9

industrie


De beleggingssector die bedrijven omvat die zich bezighouden met de productie of levering van chemicaliën, machines, bouwmaterialen en grondstoffen, vliegtuigbouw of defensie-industrie. Voorbeelden hiervan zijn: ABB, Air Liquide en EADS.
Bron: fidelity.be

3

9   15

kwartaal


Kwartaal 1 (Q1) De performance van het compartiment van januari tot en met maart. Kwartaal 2 (Q2) De performance van het compartiment van april tot en met juni. Kwartaal 3 (Q3) De performance van het compartiment van juli tot en met september. Kwartaal 4 (Q4) De performance van het compartiment van oktober tot en met december.
Bron: fidelity.be

4

4   2

distributeur


Een bedrijf dat zich bezighoudt met het verkopen en verhandelen van compartimenten aan beleggers. De distributeur is ook verantwoordelijk voor het toezenden van de documentatie van het compartiment, zoals prospectussen, rapporten en overzichten, of andere informatie.
Bron: fidelity.be

5

3   2

beheerder


Een persoon die in dienst is van de aanbieder van het compartiment en die direct verantwoordelijk is voor het beheer van de beleggingsportefeuille.
Bron: fidelity.be

6

3   15

technologie


De beleggingssector die bedrijven omvat die zich bezighouden met lucht- en ruimtevaarttechniek, gegevensverwerking, leasing van computersystemen, elektrische apparaten, gespecialiseerde machines en precisie-instrumenten. Voorbeelden hiervan zijn Apple, Philips en Fujitsu.
Bron: fidelity.be

7

2   6

grondstoffen


Ruwe materialen, zoals voedingsmiddelen, goud of olie, die op de beurs kunnen worden verhandeld door bedrijven die de grondstoffen winnen of verwerken, maar ook door bedrijven die er uitsluitend in handelen.
Bron: fidelity.be

8

1   1

accumulatie


Deze term geeft aan dat het compartiment geen dividend uitkeert aan de beleggers, maar dit geld herbelegt, zodat het vermogen groeit.
Bron: fidelity.be

9

1   0

alpha


Een maatstaf voor het succes van een portfoliobeheerder, gebaseerd op de mate waarin de performance van het compartiment afwijkt van wat op grond van de bèta (het marktgerelateerde rendement) verwacht kan worden. Wordt ook wel marktonafhankelijk rendement genoemd.
Bron: fidelity.be

10

1   1

beheerskosten


Zie "jaarlijkse beheerskosten".
Bron: fidelity.be


Login in om alle 109 betekenissen te bekijken