fidelity.be

Upvotes ontvangen112
Downvotes ontvangen103
Karma:8 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (109)

1

52 Thumbs up   3 Thumbs down

EMEA


De gezamenlijke markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Bron: fidelity.be

2

17 Thumbs up   12 Thumbs down

industrie


De beleggingssector die bedrijven omvat die zich bezighouden met de productie of levering van chemicaliën, machines, bouwmaterialen en grondstoffen, vliegtuigbouw of defensie-industrie. Voorbeelden hiervan zijn: ABB, Air Liquide en EADS.
Bron: fidelity.be

3

10 Thumbs up   15 Thumbs down

kwartaal


Kwartaal 1 (Q1) De performance van het compartiment van januari tot en met maart. Kwartaal 2 (Q2) De performance van het compartiment van april tot en met juni. Kwartaal 3 (Q3) De performance van het compartiment van juli tot en met september. Kwartaal 4 (Q4) De performance van het compartiment van oktober tot en met december.
Bron: fidelity.be

4

4 Thumbs up   2 Thumbs down

beheerder


Een persoon die in dienst is van de aanbieder van het compartiment en die direct verantwoordelijk is voor het beheer van de beleggingsportefeuille.
Bron: fidelity.be

5

4 Thumbs up   2 Thumbs down

distributeur


Een bedrijf dat zich bezighoudt met het verkopen en verhandelen van compartimenten aan beleggers. De distributeur is ook verantwoordelijk voor het toezenden van de documentatie van het compartiment, zoals prospectussen, rapporten en overzichten, of andere informatie.
Bron: fidelity.be

6

4 Thumbs up   15 Thumbs down

technologie


De beleggingssector die bedrijven omvat die zich bezighouden met lucht- en ruimtevaarttechniek, gegevensverwerking, leasing van computersystemen, elektrische apparaten, gespecialiseerde machines en precisie-instrumenten. Voorbeelden hiervan zijn Apple, Philips en Fujitsu.
Bron: fidelity.be

7

3 Thumbs up   4 Thumbs down

Commissie


De kosten die een commissionair (broker) in rekening brengt wanneer hij namens u effecten koopt of verkoopt. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang van de order en de mate van advies die hiermee gemoeid is.
Bron: fidelity.be

8

2 Thumbs up   1 Thumbs down

Financieel adviseur


Een persoon of firma die financieel advies geeft en financiële producten verkoopt. Er zijn zelfstandige adviseurs, die producten van verschillende beleggingsinstellingen aanbieden, en adviseurs die in dienst zijn van een financiële instelling en (vrijwel) uitsluitend producten van deze instelling aanbieden. De beloning van de adviseu [..]
Bron: fidelity.be

9

2 Thumbs up   6 Thumbs down

Grondstoffen


Ruwe materialen, zoals voedingsmiddelen, goud of olie, die op de beurs kunnen worden verhandeld door bedrijven die de grondstoffen winnen of verwerken, maar ook door bedrijven die er uitsluitend in handelen.
Bron: fidelity.be

10

1 Thumbs up   1 Thumbs down

accumulatie


Deze term geeft aan dat het compartiment geen dividend uitkeert aan de beleggers, maar dit geld herbelegt, zodat het vermogen groeit.
Bron: fidelity.be


Login in om alle 109 betekenissen te bekijken