Simpto

Website:https://www.simpto.nl
Geboortedatum:1963-05-13
Woonplaats:Eindhoven
Upvotes ontvangen9
Downvotes ontvangen19
Karma:-9 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (5)

1

4 Thumbs up   7 Thumbs down

complicatie


Een complicatie is een aandoening of ziekte die het gevolg is van een andere aandoening of ziekte, of van een behandeling. Zo kan bijvoorbeeld maagkanker optreden als complicatie van een chronische maagontsteking.
Simpto - 30 juli 2018

2

3 Thumbs up   4 Thumbs down

haptoglobine


Haptoglobine is een eiwit dat wordt aangemaakt in de lever en vervolgens wordt uitgescheiden in het bloed. Daar speelt het een rol bij het opruimen van overtollige stoffen, met name van hemoglobine uit rode bloedcellen.
Simpto - 5 oktober 2017

3

2 Thumbs up   2 Thumbs down

feochromocytoom


Een feochromocytoom is een gezwel van de bijnier dat adrenaline en/of noradrenaline aanmaakt. Adrenaline en noradrenaline zijn hormonen die de bijnieren aanmaken in stressvolle situaties. Bij mensen met een feochromocytoom komen teveel van deze stresshormonen in het bloed. Hierdoor ontstaan klachten.
Simpto - 8 september 2017

4

0 Thumbs up   3 Thumbs down

pleuritis carcinomatosa


Pleuritis carcinomatosa is een ontsteking van de longbladen (borstvlies en longvlies) door uitzaaiingen van kanker naar de longbladen. Dit veroorzaakt vaak kortademigheid. Meestal is de aandoening het gevolg van longkanker of borstkanker, maar ook andere vormen van kanker kunnen leiden tot pleuritis carcinomatosa.
Simpto - 2 maart 2022

5

0 Thumbs up   3 Thumbs down

allodynie


Er is sprake van allodynie als iemand pijn voelt bij een aanraking die normaal gesproken geen pijngevoel zou geven. Er is dus sprake van overgevoeligheid voor aanraking.
Simpto - 2 maart 2022