Betekenis ondernemerschap
Wat betekent ondernemerschap? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord ondernemerschap. Je kunt ook zelf een definitie van ondernemerschap toevoegen.

1

21   5

ondernemerschap


Het starten en leiden van een bedrijf.
Bron: scholieren.com

2

14   7

ondernemerschap


De ondernemer verdient zijn geld door het zelfstandig inzetten van arbeid, kapitaal en of kennis, waarbij hij of zij eindverantwoordelijk is voor de instandhouding van de onderneming. Een ondernemer kan vele verschijningsvormen hebben, van eenmansbedrijf tot B.V. of N.V.

Voor de fiscus is een ondernemer iemand die winst wil maken en daarvoor ondernemersrisico loopt. In gewoon Nederlands is een ondernemer iemand die graag baas in eigen huis is en de vruchten wil plukken van zijn inspanningen. Een ondernemer maakt voor zijn inspanningen eerst een gedegen afweging tussen de kansen die hij ziet en de risico's die hieraan kleven.
Typerend voor een ondernemer is dat ze vaak wars zijn van teveel overheidsbemoeienis, administratie, onnodige regels, belastingheffingen en marktregulering.
anoniem - 17 september 2014

3

2   8

ondernemerschap


de vaardigheid van ondernemers om productiefactoren zo goed mogelijk te combineren t.b.v. de productie. Ondernemerschap is één van de productiefactoren naast natuur, arbeid en kapitaalgoederen. Zie ook arbeid, kapitaalgoederen en natuur.  
Bron: home.wanadoo.nl

4

2   8

ondernemerschap


Het geheel van opvattingen, overwegingen en initiatieven die leiden tot het aanbieden van producten en diensten aan de markt niet tegen een gefixeerde en eenmalige vergoeding, maar voor risico van de [..]
Bron: kennisconsult.nl

5

3   10

ondernemerschap


het vermogen de productiefactoren KAN te combineren tot producten waarmee winst kan worden behaald
Bron: scholieren.com

Betekenis van ondernemerschap toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< ondernemingskamer onderlinge verzekering >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen