1 |
moutde grondstof voor bier , jenever en whisky , vervaardigd door het laten kiemen van graan, waarbij het aanwezige zetmeel omgezet wordt in vergistbare suikers
|
2 |
moutMout is ontkiemd en daarna gedroogd graan. Het is een grondstof voor met name bier, jenever en whisky, en voor sommige voedingsmiddelen.
Het meest gebruikte graan voor het maken van mout is gerst, en [..]
|
3 |
moutOntkiemde en gedroogde gerstekorrels, waarvan het zetmeel in suiker is omgezet. Moutsuiker noemt men maltose.
|
4 |
moutzie mouw
|
5 |
moutzie mouw
|
6 |
moutzie mouw
|
7 |
moutMout, o. (B.v. en o.), (bierbr.) gedroogde gerst. *-AZIJN, m. bierazijn. *-BAK, m. (-ken). *-EN, bw. ow. gel. (ik moutte, heb gemout), mout maken. *-ER, m. (-s), werkman die mout maakt. *-ERIJ, v. (-e [..]
|
8 |
moutzie mouw
|
<< motorboot | Montae >> |