Betekenis dakopbouw
Wat betekent dakopbouw? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord dakopbouw. Je kunt ook zelf een definitie van dakopbouw toevoegen.

1

2 Thumbs up   0 Thumbs down

dakopbouw


meestal een ruimte of kamer of verdieping die op het dak wordt gebouwd, maar kan ook een ander "object" zijn zoals een torentje of liftkamer. Dakopbouw wordt een enkele keer gebruikt als de "opbouw van het dak", dus de kapconstructie, bv. een spantenkap.
Bron: bedeutung-von-woertern.com (offline)

2

1 Thumbs up   0 Thumbs down

dakopbouw


In de bouwtechnische betekenis is dakopbouw synoniem voor de samenstelling van een dak. In het geval van een plat dak wordt de dakopbouw veelal verdeeldin drie typen: een koud dak, een warm dak en een omgekeerd dak. Ter illustratie van deze drie typen is er een overzicht met afbeeldingen.Als architectonische term heeft dakopbouw een andere betekeni [..]
Bron: architectenweb.nl (offline)

3

1 Thumbs up   0 Thumbs down

dakopbouw


1. Een dakopbouw is meestal een ruimte of kamer of verdieping die op het dak wordt gebouwd, maar kan ook een ander "object" zijn zoals een torentje of liftkamer.  Afbeeldingen Zinkpartners (archi [..]
Bron: joostdevree.nl

4

1 Thumbs up   0 Thumbs down

dakopbouw


Alle functionele lagen voor de realisatie van een gezamelijk daksysteem.
Bron: bauder.nl (offline)

5

1 Thumbs up   0 Thumbs down

dakopbouw


Dakopbouw: een gedeeltelijke verhoging van het dakprofiel, als een alternatief voor een dakkapel wanneer de ruimte onder de oorspronkelijke kap eigenlijk te laag is voor een verblijfsruimte.
Toelichting: veel woningen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw waren voorzien van een kap met dakhellingen van 30 tot 35 graden. Bij een woningdiepte van 8 á 9 meter levert dat een driehoekige zolderruimte op waarin je alleen in het midden (ternauwernood) rechtop kunt staan. Het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van deze zolderruimte kan door het aanbrengen van een dakkapel aan de voorzijde of aan de achterkant van het dakvlak, of aan beide kanten van het dak. Omdat in veel gevallen de hoogte van de nieuwe ruimte ook dan nog als te beklemmend wordt ervaren, wordt de kap, inclusief nok, boven de dakkapel(-len) in verticale richting opgetild.
Frank Zuylen - 20 juni 2017

<< dakloodje dakopstand >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen