Betekenis beroepshouding
Wat betekent beroepshouding? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord beroepshouding. Je kunt ook zelf een definitie van beroepshouding toevoegen.

1

257 Thumbs up   52 Thumbs down

beroepshouding


De manier waarop je je gedraagt bij het uitoefenen van je beroep.

Beroepshouding is een erg breed begrip dat alle verschillende facetten van het beroepsleven omvat:

- De kwalificaties, opleidingen en ervaringen die belangrijk zijn voor de competenties waarover je beschikt en die gebruikt op het werk.

- Je normen en waarden; je vermogen en intentie om integer te handelen; je 'moreel kompas'.

- Je relaties met collega's, meerderen en klanten; je communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden; de manier waarop je jezelf plaatst binnen het team en het bedrijf.

- Je opvattingen over de manier waarop je je functie moet uitoefenen (proactief versus passief, competitief versus loyaal).

Je beroepshouding omvat dus veel meer dan enkel de taken die je uitvoert. Het gaat erom hoe je die taken uitvoert, in welke mate je samenwerkt of concurreert met anderen binnen het bedrijf, welke normen en waarden jij belangrijk vind op de werkvloer en hoe dat tot uiting komt, ...


Die nieuwe collega werd al na een maand ontslagen. Hij leverde degelijk werk, maar kwam voortdurend in conflict met zijn collega's. Het management vond zijn beroepshouding maar niks.
martijnver - 22 augustus 2018

2

146 Thumbs up   59 Thumbs down

beroepshouding


Je beroepshouding is de manier waarop je jezelf gedraagt op de werkvloer. Een beroepshouding wordt enerzijds bepaald door een set van waarden en regels die bij een beroep passen en anderzijds door je eigen visie en persoonlijkheid.


Zij had een erg goede beroepshouding en liet het nooit afweten.
katrien - 14 augustus 2011

3

46 Thumbs up   35 Thumbs down

beroepshouding


De beroepshouding is een soort gedragscode voor een bepaald beroep. Heb je een hoge functie bij een bank en ga je op gesprek bij een klant dan kun je uiteraard niet in je trainingsbroek aankomen. Beroepshouding heeft te maken met hoe je jezelf opstelt tijdens werkuren.
Loraine - 3 augustus 2011

4

11 Thumbs up   5 Thumbs down

beroepshouding


Beroepshouding is een gedraag over de persoonlijkheid of identiteit hoe die persoon naar elkaar toe om gaan zowel in jouw omgeving zelf als op jouw werk .
Masli van Harskamp - - 5 juli 2019

5

20 Thumbs up   35 Thumbs down

beroepshouding


Geheel van sociaalnormatieve kwalificaties; eigenschappen die een persoon in staat stellen arbeid te verrichten binnen de voor die arbeid kenmerkende verhoudingen.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

6

21 Thumbs up   42 Thumbs down

beroepshouding


Hoe je je mpet gedragen tegen over je collega's en de klanten
anoniem - 19 november 2014

<< beroepsgroepen Beroepskenmerken >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen