Betekenis Voedselweb
Wat betekent Voedselweb? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord Voedselweb. Je kunt ook zelf een definitie van Voedselweb toevoegen.

1

47 Thumbs up   19 Thumbs down

Voedselweb


Een voedselweb is bijna hetzelfde als een voedselketen.
Het bestaat uit een reeks soorten die elkaar beïnvloeden.
Lisa - 11 juli 2014

2

15 Thumbs up   27 Thumbs down

Voedselweb


Een voedselweb is meerdere voedselketens die schakels gemeenschappelijk hebben. De meeste voedselketens in een ecosysteem zijn op deze wijze met elkaar verweven. Dit komt doordat de meeste organismen [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

17 Thumbs up   29 Thumbs down

Voedselweb


Een voedselweb of voedselnet staat voor de verschillende relaties in een levensgemeenschap tussen de planten en dieren die eten en gegeten worden, tussen de producenten en de consumenten dus.
Een voedselweb toont dus het onderling verband tussen de voedselketens. Dezelfde organismen kunnen in verschillende voedselketens voorkomen.
Een voedselweb is een bijzonder complex geheel en speelt in de ecologie een belangrijke rol. Om ecosystemen te beschermen is een goed begrip van het voedselweb van essentieel belang.
De complexiteit is te wijten aan het feit dat de meeste organismen niet slechts één voedselbron aanspreken, maar een min of meer gevarieerd dieet hebben. De organismen kunnen ook meer dan één andere soort tot voedsel dienen.
anoniem - 24 oktober 2013

4

15 Thumbs up   33 Thumbs down

Voedselweb


Gecompliceerd netwerk van voedselketens binnen een ecosysteem.
Bron: geokring.nl (offline)

5

18 Thumbs up   39 Thumbs down

Voedselweb


een voedselweb is een drol die bijvoorbeeld word gegeten wod door een mus en de mus word gegeten door de kat en de kat word overeden door een auto en de auto word geplet bij de sloop en dan beginthet vehaal weer van voorafaan.

zo ziet ongeveer een voedselweb eruit.

xxx emeline
emeline - 27 oktober 2013

6

7 Thumbs up   35 Thumbs down

Voedselweb


Een voorbeeld van een voedselweb in een bos.
Bron: newikis.com (offline)
<< Melles Zion National Park >>