Betekenis Verwoestijning
Wat betekent Verwoestijning? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Verwoestijning. Je kunt ook zelf een definitie van Verwoestijning toevoegen.

1

8   9

Verwoestijning


uitbreiding van de woestijn, veroorzaakt door verkeerde toepassing van landbouw, soms gecombineerd met klimaatvariaties
Bron: scholieren.com

2

6   8

Verwoestijning


Verwoestijning is het uit brieden van een woestijn. Dat kan komen door de mens of door de de dieren die het gras op eten. Maar het kan ook door klimaat verandering.
anoniem - 27 januari 2014

3

4   8

Verwoestijning


ontstaan van nieuwe woestijngebieden of door klimaatsverandering of door menselijke invloeden (ontbossing dus geen plantengroei à grotere erosie en meer wind) ZO Spanje is het enige deel van Europa waar we de dreiging van woestijnvorming kunnen waarnemen.
Bron: collegenet.nl

4

5   9

Verwoestijning


Proces waarbij woestijnen zich in oppervlakte uitbreiden. Hoewel zeker ook klimatologische omstandigheden verantwoordelijk kunnen zijn voor het ontstaan van (nieuwe) woestijnen, staat het vast dat menselijke activiteiten in droge klimaatgebieden de uitbreiding van woestijnen bevorderen. Overbeweiding en grootschalige ontbossing zijn de voornaamste [..]
Bron: home.kpn.nl/neele050/

5

1   12

Verwoestijning


Verwoestijning (of woestijnvorming) is een term die gebruikt wordt voor zowel het oprukken of zich uitbreiden van een woestijn, als het ontstaan van nieuwe woestijngebieden. Deze ontwikkelingen kunnen [..]
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van Verwoestijning toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Verwachtingstermijn Verzadigingspunt >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen