Betekenis Stormvloed
Wat betekent Stormvloed? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Stormvloed. Je kunt ook zelf een definitie van Stormvloed toevoegen.

1

4 Thumbs up   0 Thumbs down

Stormvloed


Extreem hoge vloed; sterke verhoging van de zeespiegel langs de kust als gevolg van het samenvallen van springvloed in combinatie met een stormachtige aanlandige (bv. NW) wind (cfr. de ramp van 1953).
Bron: vliz.be

2

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Stormvloed


Stormvloed: sterke verhoging (opzet) boven het astronomisch getij van de zee langs de kust onder invloed van de wind. Zo'n extra verhoging boven het astronomisch getij, opzet genoemd, hangt af van windrichting en windkracht over de hele Noordzee. Een trechtervormige kustlijn kan de opzet nog verder verhogen en dat geldt ook voor een diepe zee [..]
Bron: knmi.nl

3

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Stormvloed


een hoogwaterperiode in het getijgebied tijdens storm waarin het hoogwaterpeil een vastgestelde waarde bereikt of overschrijdt.
Bron: aquo.nl

4

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Stormvloed


. Een stormvloed is het opstuwen van zeewater door stormwinden. Hoge windsnelheden behorende tot een storm kunnen zeewater opstuwen tot een hoger zeeniveau dan normaal. De lagedruk in de kern van de s [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

0 Thumbs up   3 Thumbs down

Stormvloed


Verhoging van het gemiddeld vloedniveau als gevolg van storm.
Bron: home.kpn.nl/neele050/

<< Springtij Stofhoos >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen