Betekenis Amphiaraos
Wat betekent Amphiaraos? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Amphiaraos. Je kunt ook zelf een definitie van Amphiaraos toevoegen.

1

1   0

amphiaraos


Een beroemde ziener en waarzegger uit de familie der Melampodiden, die te Argos in hoog aanzien stonden en de gave der prophetie van elkander erfden. Hij was een zoon van Oïkles en Hypermnestra, of o [..]
Bron: koxkollum.nl

2

0   0

Amphiaraos


Amphiaraos was bij de oude Grieken een held die de gave bezit te voorspellen. Gedwongen door zijn vrouw Eriphylè neemt hij deel aan de tocht van de Zeven tegen Thebe hoewel hij dank zij zijn zienersgave weet dat hij daarbij zal sneuvelen. Bij zijn vertrek draagt hij zijn zoon Alkmaion op zijn dood te wreken. Bij het beleg van Thebe redt Zeus hem door de aarde open te splijten en de held te doen verdwijnen. Amphiaraos neemt ook deel aan de Argonautentocht. Het beroemdste Amphiaraos-heiligdom was te Oropus in Boeotië; men legde zich daar te slapen op de vacht van een geofferde ram en in de droom openbaarde zich dan de godheid. Ook Amphiaraos' zoon Amphilochos werd als voorspellende godheid vereerd.
Bron: histoportal.nl

Betekenis van Amphiaraos toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Aloïden Antaeus >>