Betekenis Antaeus
Wat betekent Antaeus? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Antaeus. Je kunt ook zelf een definitie van Antaeus toevoegen.

1

0   0

Antaeus


Antaeus (ook Antheus of Antaios) was de zoon van Poseidon en Gaia, Moeder Aarde. Hij was een onoverwinnelijke reus die zijn krachten aan de aarde ontleende. Zolang hij met zijn voeten de (moeder) aarde raakte werd hij steeds sterker en kon niemand hem verslaan. Als hij eenmaal werd opgetild was hij echter zo zwak als water. Hij was bekend om het feit dat hij voorbijgangers dwong voor een worstelwedstrijd waarbij hij ze doodde en hun schedels verzamelde. Met die schedels wilde hij op een dag een tempel bouwen voor zijn vader. Helaas voor Antaeus kwam op een dag de held Herakles op zijn pad. Tot zijn verbazing werd de reus alleen maar sterker na ieder gevecht waarbij hij op de grond werd gegooid. Herakles ontdekte uiteindelijk na een paar mislukte aanvalspogingen waar de kracht van de reus lag en tilde hem op, zodat zijn voeten de aarde niet meer raakten, waarna hij hem vermorzelde. De mythe is tevens een symbool voor de kracht van de aarde en volgens sommige auteurs is het ook een verhaal over de spirituele overwining die men behaalt als men eenmaal 'outside the box' denkt en een overwinning behaalt op een niet zo voor de hand liggende manier.
Bron: histoportal.nl

2

0   0

Antaeus


Antaeus is een Franse blackmetalband die in 1994 door MkM. Alhoewel de band al enige jaren actief was braken ze pas echt door met hun mini-cd "Rekordin 2000-1". Rekordin 2000-1 bevatte twee [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

0   0

Antaeus


Let op: Spelling van 1858 een sterke reus, die steeds nieuwe krachten bekwam, zoo dikwijls hij de aarde aanraakte
anoniem - 17 februari 2016


Betekenis van Antaeus toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Amphiaraos Battus >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen