Betekenis Altaarsteen
Wat betekent Altaarsteen? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Altaarsteen. Je kunt ook zelf een definitie van Altaarsteen toevoegen.

1

2   0

altaarsteen


De altaarsteen heeft de grootte van een plavuis en is voorzien van vijf wijdingskruisjes. Het kan zelf voorzien zijn van een reliekengraf maar kan ook een reliekengraf in het altaarblad afdekken, dan wel symbolisch in het altaarblad zijn ingebracht om de relieken ‘af te dekken’, die zich in een reliekhouder in de altaarkast bevinden. De [..]
Bron: religieuserfgoed.nl

2

2   1

Altaarsteen


Een altaarsteen is een in het altaarblad opgenomen steen dan wel een geheel stenen altaarblad, waarin of waaronder de bij het altaar behorende relieken rusten.
Bron: rkk.nl

3

1   0

Altaarsteen


in de eerste tijden van het christendom werd de H. mis opgedragen in de catacomben, boven het graf van een martelaar. Nu nog is er in een steen, ingewerkt in het altaarblad , een reliek van een martelaar te vinden. Er zijn ook vijf kruisjes in gegrift als symbool van de vijf kruiswonden van Christus. De priester zelf wordt er door aan herinnerd dat ook hij slechts stof en as en vergankelijk is, en nederig moet blijven .
Van Hemelrijck Willi - 11 november 2018


Betekenis van Altaarsteen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Altaarscherm Altaarstuk >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen