1 |
tarwe graansoort waar brood van gemaakt wordt Voorbeeld: als d [..]
|
2 |
tarwe
|
3 |
tarweTarwe is de bekendste graansoort, het beste brood wordt ervan gemaakt. Het wordt daartoe gemalen, vroeger in een korenmolen. Het meel wordt, met onder meer gist, tot deeg gekneed en in een oven gebakk [..]
|
4 |
tarweTarwe : BB. 1839Volledige wetenschappelijke naam: Triticum aestivum L.Diagnostische kenmerken t.o.v. Triticum spelta:Bloeiwijzeas taai, bij rijpheid der vruchten niet in leden uiteenvallend; vruchten bij rijpheid vrij uit de kafjes vallend. Kelkkafjes in de onderste helft op de rug afgerond en niet gekield, in de bovenste helft met een vrij sch [..]
|
5 |
tarweTarwe (Triticum) is een geslacht met de voornaamste granen waar de mensheid zich mee voedt, naast rijst en maïs. Het staat met maïs op een gedeelde eerste plaats. In Nederland werd in 2005 116.000 ha [..]
|
6 |
tarweTarwe, v. gmv. zek. graangewas. *-BROOD, o. *-MEEL, o. (zie ook de zamenstellingen met TARW).
|
7 |
tarweTarwe: Volledige wetenschappelijke naam: Triticum L.Rijk Plantae. Klasse Magnoliopsida. Onderklasse Liliidae. Superorde Areciflorae. Orde Cyperales. Familie Poaceae. Subfamily Pooideae. Tribus Triticeae. Genus Triticum Wetenschappelijke synoniemen en populaire namen: Tarwe
|
<< Talar | Talasi >> |