Betekenis steward

Wat betekent steward? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord steward. Je kunt ook zelf een definitie van steward toevoegen.

1.

1   0

Steward


Één van de drie officials die voor elke race worden benoemd. Zij maken beslissingen en zorgen ervoor dat de rijders en de teams zich aan de reglementen houden. Stewards hebben het recht om straffen uit te vaardigen, zowel tijdens als na de race. Sinds 2010 consulteert een voormalige F1-piloot de drie stewards en fungeert hij als vierde steward.
Bron: f1-club.be

2.

1   0

Steward


Hofmeester
Bron: complete-encyclopedie.nl

3.

2   1

steward


De persoon die data gegevens inzichtelijk maakt om tot actie over te gaan. De datasteward komt voor bij nieuwe beroepen in de informatie computer technologie.
Data steward kent Excel Power Pivot en PowerBI. Een datasteward begeleidt het proces van ruwe data naar schone data.
 dhrjanvanvliet op 2017-05-06

4.

1   1

Steward


Een steward (man) of stewardess (vrouw) is iemand die in een passagiersvliegtuig voor de veiligheid en de verzorging van de passagiers zorgt. Stewards en stewardessen in een vliegtuig worden gerekend tot het cabinepersoneel. De leidinggevende van het cabinepersoneel is de (senior) purser. Ook dit kan zowel een vrouw als een man zijn. Een steward(ess) is er in eerste instantie voor de veiligheid aan boord. Daarnaast zorgt hij/zij ervoor dat de passagiers een aangename vlucht hebben. Er bestaan ook grondstewards en grondstewardessen die op de luchthaven werken. Dit artikel gaat echter uitsluitend over het cabinepersoneel.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

Steward


Steward kan verwijzen naar: Geografie: Steward (Illinois) Functies: Steward (luchtvaart) Steward (scheepvaart) Steward (spoorwegen) Voetbalsteward, iemand die wordt ingezet voor beveiligingswerkzaamheden rond een voetbalwedstrijd Steward (Formule 1) Personen: Herbie Steward (1926), een Amerikaans jazzsaxofonist
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

steward


steward zn. ‘hofmeester op een schip; mannelijke bediende in een vliegtuig’ Nnl. steward ‘hofmeester op een schip’ [1824; Weiland], ‘rentmeester’ [1887; Kramers II], ‘proviandmeester/ bediende op een zeeboot’ [1931; Verschueren]; ‘mannelijke bediende in een vliegtuig’ [1933; Vaderland], dojo-steward ‘begeleider van nieuwe leden en assistent bij judowedstrijden’ [1962; Picarta], steward ‘begeleider van voetbalsupporters’ in De KNVB lanceerde deze week het idee voor supportersbegeleiding door zogeheten ‘stewards’ [1991; Leeuwarder Courant]. Ontleend aan Engels steward ‘hofmeester’ [ca. 1450; OED], ontwikkeld uit Oudengels stīward, stigweard ‘beheerder van een huishouding’, een samenstelling van stig ‘huis of deel van een huis’ (ne. sty ‘stal’) en weard ‘bewaker’, dat verwant is met het Engelse werkwoord ward ‘behoeden’, zie → garde ‘keurkorps’. ♦ stewardess zn. ‘vrouwelijke bediende in een vliegtuig’. Nnl. stewardess ‘vrouwelijke bediende op een schip’ [1895; Leeuwarder Courant], ‘id. in een vliegtuig’ [1933; Vaderland]. Ontleend aan Engels stewardess ‘vrouwelijke bediende op een schip’ [1837; OED], ‘id. in een vliegtuig’ [1931; OED], een afleiding van Engels steward met het achtervoegsel -ess, dat gebruikt wordt om de vrouwelijke variant van een mannelijk beroep te vormen, zie → -es.
Bron: etymologiebank.nl

7.

0   1

Steward


Steward is een Engelse jongensnaam en betekent "Gaurdian".
Bron: betekenis-babynamen.nl


Betekenis van steward toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< stijfsel stethoscoop >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen