Betekenis runner

Wat betekent runner? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord runner. Je kunt ook zelf een definitie van runner toevoegen.

1.

0   0

runner


hardloper , hardloopster
Bron: nl.wiktionary.org

2.

0   0

runner


iemand die wordt gestationeerd aan boord van een gesleept onbemand vaartuig, om voortdurend de sleepverbindingen en de zeewaardigheid te controleren.
Bron: aquo.nl

3.

0   0

runner


werknemer van het havenbedrijf die de ligplaatsen van de schepen reserveert.
Bron: aquo.nl

4.

0   0

runner


zeeman die een vaartuig slechts van de ene plaats naar de andere brengt, in plaats van er een hele reis aan boord te blijven.
Bron: aquo.nl

5.

0   0

Runner


Uitloper, slingerplant.
Bron: nov-orchidee.nl

6.

0   0

runner


runner (← Eng.), medicijn met hoge omzet, winstmarge (zie laatste citaat onder rugzakgroothandel*. Ook: een persoon die drugs vervoert, of die klanten naar drugsdealers brengt.Cohen zegt dat dealers soms hun kinderen van drie, vier jaar inzetten als ‘runners’. (Elsevier, 10/09/88) De runners op de Dijk hebben geen beste naam in de provincie. [..]
Bron: etymologiebank.nl

7.

0   0

Runner


Wanneer een kaart op het board verschijnt op de turn en/of river die je hand maakt. Wanneer je een hand maakt door de juist kaart te krijgen op de turn en de river dan spreekt men van ‘runner-runner’. Bijvoorbeeld een runner-runner flush. Zie ook backdoor flush.
Bron: lowlimitpoker.nl

8.

0   0

Runner


Tussenzekering (bij klimmen aan een touw).
Bron: buitensport-schotland.nl

9.

0   0

Runner


Ook: contactambtenaar. De overheidsdienaar die zich bezighoudt met runnen. Aan de runner worden hoge eisen gesteld. Hij dient in het algemeen een ervaren rechercheur te zijn, over goede contactuele eigenschappen te beschikken, over een grote dosis mensenkennis te beschikken, sterk relativerend, nuchter en logisch te kunnen denken, en stabiel te zij [..]
Bron: bellevueholidayrentals.com

10.

0   0

Runner


Bij elkaar horende kaarten op de 'turn' en 'river'. Bijvoorbeeld: runner klaveren completeren een 'backdoor flush', een runner pair kan een gemakte Two Pair counterfeiten.
Bron: pokermarkt.nl


Betekenis van runner toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< ruggenmerg Ruggero >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen