1 |
ouweleen dun wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel zoals dat in de Eucharistie en als bodem voor bepaalde koekjes gebruikt wordt
Deze macronen kun je het beste op ouwel bakken, anders komen ze aan de b [..]
|
2 |
ouwelFlinterdun wit baksel van ongerezen bloem. In Nederland wordt de term wel gebruikt voor het avondmaalsbrood van dit baksel.
|
3 |
ouwelOuwel, ook wel eetpapier genoemd, is een dun, wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel of aardappelzetmeel. Dit wordt gebruikt als ondergrond voor verschillende soorten koekjes, bijvoorbeeld kokosmakron [..]
|
4 |
ouwelEen ongeconsacreerde hostie van ongedesemd brood
|
5 |
ouwelOuwel, m. (-en, -s), zeer dun gebak, (bodem voor suikergebak; omhulsel voor zek. geneesmiddelen; middel om brieven digt te maken); gewijde -, kerkelijk symbool bij de lutherschen en de r.k., (ten gebr [..]
|
6 |
ouweloblatum, papierdun gebak van ongezuurd tarwemeel, dat in de maag gemakkelijk verteert.
|
<< oublie | ouverture >> |